Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Další super SUV je na obzoru. Lexus zaútočí na Lamborghini Urus

Naše téma
Jan Markovič | 26.11.2018
dalších 15 fotek
Lexus LF-1 Limitless Concept | foto: Lexus
Zdá se to jako bláznivý nápad, ale značka známá hlavně díky svým ekologickým vozům si brousí zuby na nejrychlejší SUV světa. V roce 2020 by měla totiž ukázat svou variaci na super crossover.
Usedlý pán pod padesátce s plnou kapsou peněz a silnějším ekologickým smýšlením. Takový obrázek má řada lidí o typickém zákazníkovi značky Lexus. To by se ale mohlo změnit. Minimálně tak, že už o nízkou spotřebu nepůjde na prvním místě. Lexus totiž chystá novou vlajkovou loď mezi svými SUV.

Podle informací japonského magazínu Spyder7 by na svět mělo přijet velké SUV-kupé, které samozřejmě v první řadě dostojí tradici a použije k pohonu hybridní systém. Ten bude kombinovat dvojitě přeplňovaný benzinový šestiválec o objemu 3,5 litru se dvěma elektromotory, které se postarají o pohon všech kol. Kombinovaný výkon by měl být 424 koní.

U toho ale nezůstane, dušují se Japonci. Podle nich pak přijde na řadu i velmi silný dvojitě přeplňovaný osmiválec s objemem 4,0 litru, který do nového super SUV doputuje z kupé LC F. Ten by měl projít úpravou a ve výsledku nabídnout výkon 661 koní, což je o 20 koní víc než má Lamborghini Urus. Mohl by tak nastat dosud nečekaný souboj, do kterého ale zcela jistě promluví i připravovaný projekt Ferrari.

dalších 15 fotek
Magazín rovněž tvrdí, že nové auto bude vycházet z konceptu LF-1 Limitless (najdete ho ve fotogalerii), který automobilka odhalila letos v lednu. Využije prý některé součásti i platformu. Lexus zároveň registroval jméno pro novou řadu, pokud ho využije, bude se super SUV jmenovat Lexus LQ. Za pozornost stojí ještě fakt, že v roce 2020, kdy by se mělo auto představit, nabídne zhruba o milion korun nižší cenu než Lamborghini Urus.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů