Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Další soupeř pro Yetiho: Honda ukázala první obrázky nového SUV

Naše téma
Redakce | 16.09.2014
Prototyp Hondy HR-V. | foto: Honda
Praha - Ještě před světovou premiérou, která se uskuteční příští měsíc na pařížském autosalonu, zveřejnila automobilka Honda první snímky evropské verze svého nového malého SUV. Jmenuje se HR-V.
Jestli je vám vzhled novinky povědomý, pak vězte, že v podstatě stejné auto se už několik měsíců prodává v Japonsku pod označením Vezel.

I proto už můžeme mluvit o rozměrech. Honda Vezel na délku měří 4295 mm, na šířku 1770 mm, vysoká je 1605 mm a rozvor činí 2610 mm. Evropské HR-V tak zamíří do boje třeba proti Škodě Yeti. Zavazadlový prostor nabízí objem 453 litrů. 

Prototyp Hondy HR-V.


Díky středovému umístění palivové nádrže slibuje výrobce jeden z nejprostornějších a nejpřizpůsobivějších interiérů mezi malými SUV. Chybět nebudou chytrá sedadla "Magic Seats", která půjde konfigurovat v mnoha různých variantách. Druhou řadu sedadel bude možné i úplně sklopit a rozšířit tak nákladní prostor.

Další informace o Hondě HR-V budou zveřejněny ve čtvrtek 2. října během autosalonu v Paříži. Do prodeje se evropská verze dostane někdy v roce 2015.

Japonská automobilka věří, že se novinka ve velké konkurenci prosadí alespoň částečně jako větší CR-V, které patří k nejprodávanějším SUV na světě.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů