Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Další rekord na Nürburgringu. Alfa Romeo Stelvio je nejrychlejší SUV okruhu

Naše téma
Jan Zajíc | 29.09.2017
dalších 11 fotek
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio na Nürburgringu. | foto: Alfa Romeo
O slavném německém okruhu Nürburgring je v poslední době hodně slyšet. Před několika dny tam Porsche 911 GT2 RS zajelo nejrychlejší čas mezi sériovými vozy a teď se hlásí i Alfa Romeo. Italská automobilka totiž vytvořila rekord pro SUV.
Nejrychlejším "esúvéčkem" Severní smyčky tak je nové Stelvio ve vrcholné verzi Quadrifoglio, které s Fabiem Franciou za volantem objelo 20,8 kilometru dlouhý okruh za 7 minut a 51,7 sekundy. Tím překonalo Porsche Cayenne Turbo S, jehož rekordní čas z roku 2014 činil 7:59,7. 

Možná si také říkáte, k čemu je vytváření podobných rekordů u vozů kategorie SUV, když je ve skutečném životě na okruh z majitelů vezme málokterý, výsledný čas nicméně ukazuje, jak rychlá moderní "esúvéčka" mohou být. Hodí se proto porovnání s nějakým "sportovnějším" vozem - vězte, že italské SUV bylo rychlejší než třeba BMW M4.

A to není všem dnům konec, dá se totiž předpokládat, že se rekordní čas pro SUV bude ještě zlepšovat.

Na Ring se totiž jistě chystá Porsche s novým Cayennem a v poněkud vzdálenější budoucnosti můžeme očekávat útok ze strany Lamborghi Urus.

Alfa Romeo, která s Giulií Quadrifoglio drží také rekord mezi produkčními sedany (7:32), zdůrazňuje, že úspěšné Stelvio vytvořilo nejlepší čas v podobě blízké té sériové. Pouze uvnitř byla namontována bezpečnostní klec a řidič seděl ve skořepinovém sedadle s vícebodovými pásy. Přesto to vypadá, že změn bylo víc, zdá se například, že auto postrádalo zadní sedačky.

Pro připomenutí: Stelvio Quadrifoglio pohání dvakrát přeplňovaný šestiválec o objemu 2,9 litru a výkonu 510 koní.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů