Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Další akce kvůli vadným airbagům. Honda svolává 4,5 milionu aut

Naše téma
ČTK | 10.07.2015
Ilustrační foto. | foto: Thinkstock
Japonská automobilka Honda svolává do servisů po celém světě dalších 4,5 milionu svých vozů kvůli potenciálně vadným airbagům japonského výrobce Takata. Pokračuje tím rozsáhlé svolávání aut kvůli airbagům Takaty, které už zasáhlo desítky milionů vozů.
Z celkového počtu se japonského trhu týká 1,6 milionu aut. Minulý měsíc Honda vyzvala k návštěvě svých servisů ve Spojených státech majitele téměř 1,4 milionu vozů, aktuální oznámení se amerického trhu netýká.

Jedenáct automobilek po celém světě už od roku 2008 kvůli potížím s airbagy společnosti Takata svolalo do servisů přes 50 milionů vozů. Podle výzkumné společnosti Valient Market Research bude celá akce Takatu a její zákazníky z řad automobilek stát čtyři až pět miliard dolarů (až 125 miliard Kč).

Více informací o skandálu s potenciálně nebezpečnými airbagy najdete zde.

Airbagy společnosti Takata může poškodit vlhkost. To může časem způsobit explozi nafukovacího systému airbagů a vyvržení kovových části do vnitřku vozu.

Se závadou je spojováno nejméně osm případů úmrtí a více než stovka případů zranění. Toyota, která je největším světovým výrobcem aut, svolala od začátku krize už zhruba 11 milionů vozů.

Takata je předním světovým výrobcem airbagů a od roku 2000 jich dodala automobilkám více než 100 milionů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů