Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Dálnice D6 bude delší o dvanáct kilometrů. Nejdražší úsek začnou stavět za měsíc

Naše téma
Petr Kinšt | 05.06.2024
dalších 9 fotek
Na připravovaném úseku dálnice Praha – Karlovy Vary mezi jesenickou křižovatkou a Lubencem na jihu Ústeckého kraje už pracuje stavební technika. | foto: Deník/Petr Kinšt
Za tři a půl miliardy korun začne příští měsíc Řediteltví silnic a dálnic stavět úsek dálnice D6 mezi jesenickou křižovatkou a Lubencem. Se svou délkou přesahující dvanáct kilometrů se stane tato část nejdelší a nejdražší, kterou na na trase Praha - Karlovy Vary postaví. Dokončení je v plánu v roce 2026.
Jak uvedl ředitel ŘSD Radek Mátl, pokud nebudou podány námitky proti výběru, bude stavba zahájena začátkem července. „Zhotovitelem stavby D6 Petrohrad – Lubenec, D6 Lubenec – obchvat, II.etapa vybralo ŘSD sdružení EUROVIA CZ a.s, BERGER BOHEMIA a.s., Stavby mostů a.s. za nabídkovou cenu 3 477,5 milionu korun," řekl Mátl.

Mezi jesenickou křižovatkou a Lubencem už pracuje stavební technika:

Některá místa úseku už byla připravena pro záchranný archeologický výzkum. Mezi jesenickou křižovatkou a Lubencem na jihu Ústeckého kraje vznikne celkem 170 stavebních objektů včetně 16 mostů a dvou protihlukových stěn.

Mapa ukazuje, kudy dálnice D6 na jihu Podbořanska povede., zdroj: se svolením Ředitelství silnic a dálnic


Jeden z mostů překlene budoucí přehradu Kryry. Severně od Černčic bude mimoúrovňová křižovatka, od které v budoucnu v souvislosti s chystaným vodním dílem povede nová silnice do Kryr.

Sdružení firem Eurovia, Berger Bohemia a Stavby mostů nyní staví na D6 9,2 kilometru dlouhý úsek u Hořesedel za 1,9 miliardy korun ve středních Čechách a navazující 5,2 km dlouhou část dálnice u Hořoviček za dvě miliardy. Oba budou zprovozněny v příštím roce. Ještě před tím, letos v srpnu, ŘSD řidičům otevře 6,5 kilometru dlouhá část D6 u Krupé. Tu za 1,5 miliardy staví společnost Metrostav Infrastructure.

Výstavba dálnice mezi Prahou a Karlovými Vary běží svižným tempem. V současné době D6 od Prahy končí u Krušovic. Za rok by měla být dálnice od Prahy hotová k jesenické křižovatce na hranici Středočeského a Ústeckého kraje. Po dokončení úseku do Lubence se kompletní čtyřpruh protáhne až k hranicím Ústeckého a Karlovarského kraje.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů