Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Auta pojedou z Písku do Prahy po novém. Stavba dálnice D4 jde do finále

Naše téma
Lucie Kotrbová | 24.03.2024
dalších 16 fotek
Dostavba dálnice D4 vstoupila do poslední stavební sezony. | foto: Deník/Lucie Kotrbová
V prosinci by mělo být hotovo. Dostavba dálnice D4 vstoupila do své poslední stavební sezony. Rychlejší a pohodlnější cestování na trase Písek - Praha je tak na dosah. V průběhu prvního pololetí se budou postupně připravovat všechny vozovky, na které budou kromě podkladových vrstev ze štěrků a kamení položeny asfaltové vrstvy. 
Zároveň se modernizují již zprovozněné úseky navazující na nově budovanou část. Jedná o trasy Nová Hospoda – Krašovice a Skalka – Háje. Zde se bude na jaře pokládat nová vozovka a je tedy třeba počítat s dopravním omezením. „Po dobu výměny asfaltu bude vždy provoz sveden do jedné části dálnice,“ uvedla mluvčí Via Salis Daniela Pedret.

Dostavba D4 má před sebou poslední stavební sezónu:

Na jaře také začnou hlavní práce na stavbě odpočívek u Krsic. V plánu je kanalizace, kabeláž, elektrika, voda, toalety, čisticí stanice či položení vozovek a souběžně se v lokalitě začnou stavět dvě čerpací stanice a také občerstvení Burger King.

V létě budou dělníci pokládat obrusné vrstvy. Jedná se o finální povrch, po kterém budou jezdit automobily.  Dodělávat se budou také mosty. Budou na nich pokračovat další práce jako pokládka izolací, budou se klást jednotlivé vrstvy vozovky nebo dodělávat zábradlí.

Mimořádně důležitou součást stavby představuje komplexní informační systém. „Proto již od startu stavební sezony začínáme s pokládkou kabeláže, která se bude sbíhat v operačním středisku u křižovatky Lety,“ podotkla mluvčí s tím, že aktuálně je areál ve fázi hrubé stavby a do poloviny roku musí být budovy připraveny tak, aby v nich mohla být zahájena instalace kabelů a postupné zapojování a zprovozňování informačního systému. V sousedství střediska současně vyroste provozní budova pro dálniční policii.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů