Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Napřed archeologové pak dělníci. Na D35 kolem Litomyšle začne stavba v prosinci

Naše téma
Kamil Dubský | 08.02.2024
Trasa dálnice D35 kolem Litomyšle | foto: ŘSD
Jeho stavba má největší zpoždění na trase mezi Hradcem Králové a Svitavami. O úsek budoucí dálnice D35 mezi Litomyšlí a Janovem se vedou spory dlouhé roky. Nyní má Ředitelství silnic a dálnic pro řidiče skvělou zprávu: na přelomu února a března zde bude zahájen archeologický průzkum. Se zprovozněním tohoto úseku se počítá v roce 2027. 
Jak uvedlo Ředitelství silnic a dálnic, zahájení stavby 10,4 kilometru dlouhého úseku dálnice D35 je předpokládáno v letos v prosinci. Stavba ostatních úseků dálnice D35 mezi Ostrovem před Vysokým Mýtem a Opatovcem u Svitav buď již začala vloni, nebo se tak stane do poloviny letošního roku.

Nová vizualizace dálnice D35 Litomyšl - Janov po úpravě trasy u Kornic:

Stavba poslední části D35 mezi Svitavami a Mohelnicí je v plánu příští rok. Termín dokončení je 2029. Jedná se však o úsek, který je z hlediska prostupnosti dopravy na stávající státovce I/35 nejméně problematický. Až na obchvat Moravské Třebové jde totiž o rychlou a širokou silnici.

Lze předpokládat, že s postupným zprovozňováním jednotlivých úseků D35 v příštím a přespříštím roce bude provoz na celé D35, resp. I/35 houstnout, na tuto trasu se přelije část tranzitu z brněnské D1.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů