Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Dálnice D1 a D2 hlídal vrtulník. Policisté sčítali pokuty a odečítali body

Naše téma
Ilona Pergrová | 29.11.2023
dalších 10 fotek
Čtyři desítky dopravních policistů dohlížely v těchto dnech na provoz na dánicích D1 a D2. | foto: Policie ČR
Přes dvě stě kilometrů v hodině naměřili jihomoravští policisté dvěma cizincům, kteří si dálnici poblíž Brna spletli se závodní dráhou. To je jen jeden příklad přestupků zjištěných při nedávné kontrole provozu na dálnicích D1 a D2. Policisté sledovali i předjíždění a zjistili, že čtrnáct řidičů kamionů na dálnicích předjíždělo, kde nemělo. Po akce se zapojily čtyři desítky policistů a vrtulník.         
Oba řidiči - závodníci na místě zaplatili desetitisícovou kauci. Za vysoké překročení rychlosti jim navíc hrozí pětibodové ohodnocení, pokuta a zákaz řízení. Také čtrnáct řidičů špatně předjíždějích kamionů nezůstalo bez povšimnutí.  

„Jednalo se také o cizince, kteří nerespektovali dopravní značení zákaz předjíždění pro nákladní automobily. Dohromady jim byly uloženy kauce v částce přes sto dvacet tisíc korun. Přistiženým šoférům navíc ve správním řízení hrozí až desetitisícová sankce a roční zákaz řízení,“ uvedl mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala.

Kontroly na dálnicích D1 a D2:

Pozornosti policistů na dálnici D1 neušla ani přetížená souprava. Při kontrolním vážení zjistili překročení největší povolené hmotnosti téměř o čtyři tuny. „Řidič na místě zaplatil šestitisícovou pokutu. Mnohem větší sankce ale čeká ve správním řízení na provozovatele,“ podotkl Vala.

Policisté při namátkových kontrolách ověřovali, zda šofér či provozovatel vozidla nemá v centrální evidenci záznam o neuhrazené předešlé pokutě. „Policisté zjistili devět nedoplatků v částce dvanáct tisíc korun. Všichni řidiči je dodatečně uhradili. Výjimkou nebyl ani muž, který se tomu dlouho bránil. Jakmile ale došlo na odebírání registračních značek, pětitisícový nedoplatek na pokutách raději zaplatil,“ zakončil Vala.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů