Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Daimler a Nissan vloží do vývoje a výroby malých luxusních aut miliardu eur

Naše téma
ČTK, Redakce | 28.06.2014
Koncept Infiniti Q30. | foto: Infiniti
Frankfurt nad Mohanem - Německá automobilka Daimler a japonský Nissan vloží miliardu eur (asi 27,5 miliardy Kč) do vývoje malých vozů značek Mercedes-Benz a Infiniti a do výstavby továrny na jejich výrobu v Mexiku. Jde o největší projekt Daimleru v jeho dosavadní spolupráci s francouzsko-japonskou aliancí Renault-Nissan.
Obě firmy tím potvrdily prohlubování spolupráce mezi svými značkami Mercedes-Benz a Infiniti. Závod bude postaven v Aguascalientes severovýchodně od města Guadalajara, na místě, kde už Nissan jednu továrnu má, a bude schopen vyrábět 300 000 vozů ročně.

Vytvoření společného podniku zajistí rozšíření počtu modelů luxusní značky Infiniti firmy Nissan a posílí výrobní základnu Daimleru v Severní Americe.

Daimler se na spolupráci s Nissanem a jeho francouzským partnerem Renault dohodl již v roce 2010. Jejich kooperace zatím zahrnuje například sdílení některých technologií a továren. 

V případě značky Infiniti jde například o poskytnutí motoru Mercedes-Benz pro sedan Q50 či současná spolupráce na modelu Q30, jehož základem bude platforma MFA opět od Mercedes-Benzu. Luxusní divize Nissanu údajně s Daimlerem také vyvíjí novou platformu pro čtveřici nových modelů Infiniti.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů