Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Také vidíte moderní "erko"? Tohle auto ale není škodovka, pochází z Japonska

Naše téma
Daniel Fuglevič | 11.10.2017
Koncept Daihatsu DN Compagno. | foto: Daihatsu
S blížícím se otevřením autosalonu v Tokiu tamní automobilky pomalu odhalují své novinky, které si v hlavním městě odbydou výstavní premiéru. Další značkou do řady je Daihatsu, které nyní vytasilo zajímavě vypadající retro model.
Koncept nazvaný DN Compagno je sice inspirovaný svým předchůdcem z 60. let, jež navrhlo italské studio Vignale, českým škodováckým hlavám by však mohlo určitými designovými prvky připomínat Škodu 110 R.

Tento pohled samozřejmě berte s nadsázkou a dávkou subjektivity. Každopádně se ale jedná o roztomilé čtyřdveřové kupé, u něhož mají zadní dveře trendově schovanou kliku v C sloupku. Design přední masky pak vychází z linií současné modelové řady Daihatsu, přestože zbytek vozu svou splývavou zádí vypadá jako povedené retro.

V tomto duchu se pokračuje i v interiéru, který kombinuje výrazně prošívané polstrování, leštěný hliník a chrom společně s moderní elektronikou. Budíky přístrojové desky jsou sice pořád analogové, nicméně září výrazně futuristickým podsvíceným. Tomu dále sekunduje rozsáhlý displej infotainmentu, rozprostírající se po celém středovém panelu.

Pod kapotou se nachází přeplňovaný litrový tříválec, ačkoliv se v produkční verzi očekává i hybridní ústrojí s 1,2litrovým motorem. Dle fotek je vidět, že vůz používá automatickou převodovku.

Daihatsu tedy opravdu plánuje model vyrábět, otázkou je, nakolik se koncept změní, až bude připraven do produkce.

Pochopitelně nelze očekávat, že by se DN Compagno začalo prodávat i nás, natož jinde v Evropě. Už před několika lety totiž automobilka ukončila prodej svých vozů na starém kontinentu z důvodu malé poptávky a dále se soustředila hlavně na domácí Japonsko a okolí.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů