Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Dacia se vrací k LPG. Nasadila ho do Dusteru, Loganu i Sandera

Naše téma
Jan Markovič | 15.11.2019
dalších 27 fotek
Výhodně koupíte třeba Dacii Duster, která na podzim plošně zlevnila o 15 tisíc korun. | foto: Výrobci
Logan je zároveň nejlevnějším vozem na LPG na českém trhu.
LPG je oblíbeným palivem českých motoristů, kteří chtějí na cestách co nejvíce ušetřit. Aktuálně se jeho průměrná cena pohybuje kolem 14 korun za litr a i když jej auta spotřebují o něco víc než benzinu, může se podařit stlačit náklady (pouze na palivo) na jedem ujetý kilometr k jedné koruně.

Levné cestování je také výsadou rumunské značky Dacia. Ta vozy na LPG nabízela, později je ale ze svého portfolia vyřadila. Nyní se vrací a rovnou ve velkém. S originální přestavbou na LPG tak lze pořídit hned čtyři modely, tedy sedan Logan, kombi Logan MCV, hatchback Sandero a kompaktní SUV Duster.

Nejlevnější je Logan, který s LPG začíná na ceně 252 400 korun. To ho zároveň pasuje do role nejlevnějšího vozu na českém trhu s originální vestavbou. Překonává i stálici v podobě Fiatu Panda na LPG, který vyjde na 271 tisíc. Logan pumpuje LPG do tříválcového motoru 1.0 TCe o výkonu 74 kW, tedy rovných 100 koní.

Tu samou jednotku používají i ostatní modely na LPG. Logan MCV s tímto agregátem koupíte za 272 400 korun a je k dispozici už od výbavy Open. Sandero stojí nejméně 249 400 korun, také ve verzi Open. Dacia Duster 1.0 TCe LPG pak stojí 321 900 korun, ale jde už o druhou výbavu Essential.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů