Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

CTS-V je nejvýkonnější Cadillac v historii značky. Má 649 koní

Naše téma
Redakce | 23.12.2014
dalších 8 fotek
Cadillac CTS-V. | foto: Cadillac
Detroit/Praha /FOTOGALERIE/ - Ostré německé sedany dostaly zajímavou konkurenci. Pochází ze Spojených států amerických a nese logo automobilky Cadillac. Model CTS-V ohromí obrovským výkonem.
Vrcholné provedení sedanu vyšší střední třídy totiž pohání kompresorem přeplňovaný osmiválec o objemu 6,2 litru, který poskytuje obdivuhodný výkon 649 koní a točivý moment 855 newtonmetrů. Motor spolupracuje s osmistupňovou automatickou převodovkou.

Cadillac se chlubí, že jde o nejvýkonnější auto, jaké za 112 let své existence vyrobil.

Cadillac CTS-V.


Výkonu odpovídají dynamické schopnosti: z nuly na 60 mil v hodině (96 km/h) CTS-V zrychlí za pouhé 3,7 sekundy a dokáže uhánět rychlostí až 200 mil za hodinu, tedy 322 km/h.

Ostrý "Caddy" samozřejmě dostal proti běžné verzi modelu CTS dravější vzhled a také řadu vylepšení. Karoserie je například o 25 procent tužší, kapota byla vyrobena z karbonu a zlepšila se také aerodynamika. Nechybí sportovní podvozek s magnetickými tlumiči a širším rozchodem kol, elektronicky řízený samosvorný diferenciál a strmější řízení.

Cadillac CTS-V.



Brzdy dodala společnost Brembo - přední kotouče mají průměr 390 mm, zadní 365 mm. Vůz stojí na devatenáctipalcových kovaných kolech, která obouvají pneumatiky Michelin Pilot Super Sport.

I když má CTS-V agresivní výraz a je orientovaný na výkon, pořád jde o Cadillac. Interiér tedy nabídne i dostatek luxusu. Palubní desce dominuje 12,3palcový displej, čalounění sportovních sedadel kombinuje kůži a semiš a mezi materiály najdeme také karbon. Audiosystém je od známé firmy Bose.

Cadillac CTS-V.


Oficiálně se Cadillac CTS-V představí v lednu na autosalonu v Detroitu. Prodej bude zahájen v létě 2015 příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů