Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Crash testy prošla čtyři nová auta. Opel Corsa má jen čtyři hvězdičky

Naše téma
Jan Markovič | 14.11.2019
Opel Corsa | foto: Euro NCAP
Euro NCAP kromě německého kompaktu testovalo i Mazdu CX-30, Mercedes-Benz GLB a Ford Explorer.
Evropské laboratoře pro testování bezpečnosti nových vozů zveřejnily své nejnovější výsledky. Crashtestům podrobily hned čtyři vozy z kategorie kompaktů, kompaktních a velkých SUV. Nejhůře dopadl Opel Corsa, který si odnesl jen čtyři hvězdičky z pěti. Ostatní tři kandidáti získali plný počet.

Opel pohořel hlavně kvůli slabému výsledku při střetu s chodci. Z něj si odnesl jen 66procentní hodnocení. Nedařilo se mu ani kvůli slabší výbavě v kategorii bezpečnostních asistentů, kde dostal 69 procent. Ochrana dospělých byla 84 procent, přičemž děti získali 86 procent. I to nejsou právě dobrá čísla ve srovnání s ostatními testovanými modely.

Například Mazda CX-30 excelovala v ochraně dospělých, kde získala 99 procent. Tím překonala i Mercedes-Benz s 92 procenty a Ford Explorer s 87 procenty. Nejlepší ochranu dětí má naopak Mercedes-Benz GLB, jenž za ni dostal 88 procent, zatímco Mazda shodně s Fordem i Opelem 86 procent.

Ford Explorer dopadl ze všech zkoušených vozů nejhůře v ochraně chodců. Za ni dostal jen 61procentní hodnocení. Mazda skórovala za 80 procent a GLB za 78. Z hlediska výbavy bezpečnostními asistenty je na tom nejlépe Mazda se 77 procenty, Ford se 76 a Mercedes má 74 procent.

Na snímky z testování vozů v laboratořích Euro NCAP se můžete podívat v přiložené fotogalerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů