Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Co dokáže vítr. Vichr odhodil náklaďák na strom, pro řidiče letěl vrtulník

Naše téma
Jana Mudrová, Redakce | 26.02.2017
Vítr odhodil náklaďák na strom, pro řidiče letěl vrtulník | foto: Hasičská stanice Dvůr Králové
Silný poryv větru způsobil vážnou nehodu nákladního vozu značky Mercedes-Benz, které sjelo do příkopu a narazilo do stromu. K události došlo v pátek dopoledne na silnici u obce Výšinka na Trutnovsku.
Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové, Trutnova a dobrovolní hasiči z Hajnice. Vůz skončil nakloněný na levý bok a řidič zůstal zaklíněný v kabině a současně pod stromem, do kterého narazil.

Přední část nákladního auta byla po nárazu do břízy zcela zdeformovaná. Hasičům pomohl v prvních minutách svědek nehody, který s využitím svého jeřábu částečně odtáhl vozidlo od stromu.

Čtěte také: VIDEO: Policisté měli namále, během honičky je skoro trefil náklaďák

Přesto bylo samotné vyprošťování zraněného řidiče pro hasiče velice náročné. Pomocí speciálního hydraulického nářadí museli uvolnit zaklíněnou ruku zraněného muže a poté ho opatrně vyprostili dveřmi u spolujezdce a uložili na speciální nosítka. Řidiče si převzali do péče lékaři a záchranáři pozemní a letecké záchranné služby a provedli nezbytné ošetření.

Po zajištění zdravotního stavu hasiči pomohli s transportem pacienta do vrtulníku, který jej přepravil do nemocnice. Bližší okolnosti nehody šetří policie.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů