Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Co chystá Volkswagen pro příští rok? Hlavně rodinná auta

Naše téma
Radek Pecák | 20.12.2021
dalších 14 fotek
Volkswagen Taigo | foto: VW
První zbrusu nový model s logem největší evropské automobilky vstoupí na tuzemský trh již v lednu.
Zatímco letos se Volkswagen soustředil na rozšíření nabídky svých elektrických vozů, zmodernizoval městský model Polo, a také obohatil osmou generaci modelu Golf o řadu sportovně a dokonce offroadově orientovaných verzí, příští rok bude zaměřen na rodinná SUV.

Minimálně to platí o prvním čtvrtletí. "Hned v lednu uvedeme nový model Taigo s tvary SUV-kupé," uvedl mluvčí tuzemského zastoupení David Valenta.

Následovat bude na přelomu zimy a jara modernizované provedení SUV T-Roc. "Faceliftem projde rovněž karosářská varianta kabriolet tohoto vozu," upřesnil Valenta.

Ve stejnou dobu se pak zájemci dočkají také příchodu třetího elektromobilu řady ID. Bude jím ID.5, což je opět SUV s aktraktivněji střiženou zadní partií. Souběžně s méně výkonnými verzemi začne být k mání rovněž sportovnější varianta GTX.

A konečně v říjnu nebo v listopadu dealeři zahájí prodej elektromobilu ID.Buzz, jehož vzhled je hodně inspirován kultovním modelem Transporter.

Zmíněná data znamenají faktické uvedení modelu na trh, objednávky však autorizovaní obchodníci Volkswagenu začnou přijímat v dřívějších termínech.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů