Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Clarkson, Hammond a May opět na scéně. Tentokrát v poušti

Naše téma
Dominik Valášek | 07.02.2024
První snímky z Grand Tour: Sand Job | foto: Se svolením Amazon
Legendární trio, proslavené britským pořadem Top Gear, se vrací s novou velkou cestou v rámci pořadu Grand Tour. Tentokrát Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May zavítají do africké Mauritánie, aby překonali Saharu a vydali se po stopách původní trasy Dakaru.
S každým novým cestovatelským speciálem oblíbené trojice vyvstává otázka, kolik jich ještě bude. Již mnoho let v rozhovorech zaznívá, že chlapci prostě stárnou, a že se velké cesty, konané zpravidla ve velmi nevhodných autech, pro ně stávají čím dál náročnějšími.

Nový díl pořadu Grand Tour, pojmenovaný „Sand Job“, bude ovšem opět velkolepý a z prvního traileru, který uveřejnila společnost Amazon to vypadá, že i mimořádně náročný. Tentokrát se totiž odehraje na africké Sahaře, kterou budou Clarkson, May a Hammond – z nichž nejstaršímu Jeremy Clarksonovi je 63 let – překonávat ve starších luxusních kabrioletech. Už tříminutový trailer dává celkem jasně najevo, že uvnitř aut bude skutečně hodně písku…

Vedle všudypřítomného písku Sahary se můžeme těšit na klasicky okázalou zábavu, nejdelší vlak na světě, brodění řeky, ale hlavně na tolik populární „chemii“ mezi trojicí moderátorů, která udělala z jejich pořadů hity nejen mezi nadšenci do aut. Zajímavě vypadají i pohledy na samotnou Mauritánii a její obyvatelstvo.

Nový díl pořadu, který lze nazvat v principu „cestovatelskou show s auty“, se objeví na streamovací platformě Prime Video od Amazonu již za pár dní, konkrétně 16. února.

Jen pro připomenutí, Grand Tour vznikl poté, co musel Jeremy Clarkson po potyčce s produkčním pořadu Top Gear odejít z britské BBC. Zbytek nerozlučného tria odešel spolu s ním a nedlouho poté už se začalo proslýchat, že všichni zakotví u Amazonu.

První tři série Grand Tour, které běžely mezi lety 2016 a 2019, se nesly v hodně podobném duchu jako Top Gear. Součástí byly testy aut, rozhovory s osobnostmi, ale i cestovatelské speciály. Po třech sériích pak bylo oznámeno, že se od původního formátu upustí, a že pořad přejde výhradně do formy cestovatelských speciálů. Nový Sand Job je dalším z nich, a jak bylo řečeno v úvodu, vyvstává velká otázka, kolika nových dílů se ještě dočkáme.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů