Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën ukázal moderní Méhari. Je to malý elektromobil s plastovou karoserií

Naše téma
Redakce | 08.12.2015
dalších 10 fotek
Citroën E-Mehari. | foto: Citroën
O moderní interpretaci slavného Citroënu Méhari se hovoří už několik měsíců. Francouzská automobilka konečně všechny spekulace ukončila představením malého auta jménem E-Mehari, které je duchovním nástupcem vozítka známého například z filmové série o četnících ze Saint-Tropez.
Pokud vám je nový Citroën E-Mehari povědomý, nedivte se. Výsledná podoba je totiž kombinací vzhledu konceptu Cactus M, který francouzská automobilka ukázala v září na autosalonu ve Frankfurtu, a auta jménem Bluesummer od firmy Bolloré Group.

Právě Bluesummer, což je malý plně elektrický kabriolet, posloužil jako základ pro E-Mehari. Už letos začátkem léta se Citroën se společností Bolloré Group dohodl, že bude její auto vyrábět. Pak už jen stačilo Bluesummer "vybavit" požadovaným designem. Proto novinka vypadá jako zmenšený Citroën C4 Cactus.

Citroën E-Mehari.


E-Mehari je sice čtyřmístné vozítko, ale současně docela malé. Na délku měří 3810 milimetrů, široké je 1870 mm a vysoké 1650 mm. Mělo by také být lehké, má karoserii z vnitřně probarveného plastu (údajně velice odolného) a dvoudílnou sundavací plátěnou střechu. Zajímavé je, že celé auto včetně interiéru lze snadno umýt hadicí. Čalounění je totiž z voděodolné syntetické kůže.

Vůz pohání elektromotor o výkonu 68 koní (50 kW) a dokáže vůz rozjet na 110 km/h. V městském provozu prý zvládne na plně nabité baterie ujet až 200 kilometrů, mimo obce pak poloviční vzdálenost. Dobití baterie s kapacitou 30 kWh trvá 8 až 13 hodin.

Citroën E-Mehari se začne prodávat na jaře příštího roku, cena dosud nebyla oznámena.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů