Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën představil studii Cactus M. Hravé vozítko se dokáže proměnit ve stan

Naše téma
Redakce | 03.09.2015
dalších 24 fotek
Koncept Citroën Cactus M. | foto: Citroën
Jedním z taháků stánku automobilky Citroën na frankfurtském autosalonu bude koncept Cactus M. Hravá studie otevřeného vozu odkazuje na legendární vozítko Méhari.
Koncept, jak už napovídá i jeho jméno, vychází z modelu C4 Cactus. Toto auto s "chrániči" je zajímavé už samo o sobě, nová studie však jde v nápaditosti ještě dál.

Odkazy na Méhari jsou na pohled patrné, všimněte si například jediného páru dveří či chybějícího prostředního sloupku karoserie. Přístup na zadní sedadla usnadní nenápadný schůdek před zadním kolem.

Koncept Citroën Cactus M.


Citroën si vyhrál i s interiérem. Zvlášť sedadla s květinovým vzorem nemůže nikdo považovat za všední. Mimochodem, čalounění je z neoprenu, což společně se "špunty" v podlaze, po jejichž uvolnění vznikne v podlaze díra k odvodu vody, umožňuje vnitřek vozu snadno umýt hadicí.

Hezkým detailem je možnost proměnit zadní sedadla v lehátka a k zádi auta snadno připevnit stan. Z vozu se tak po přidělání plátěné střechy stane prý plnohodnotné místo k přespání, které odolá i horšímu počasí.

Koncept Citroën Cactus M.


Studii Cactus M pohání přeplňovaný benzinový tříválec s výkonem 110 koní, který spolupracuje s šestistupňovou automatickou převodovkou.

Frankfurtský autosalon začíná novinářskými dny 15. září.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů