Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën, Peugeot a Toyota mají nové osobní dodávky. Do prodeje zamíří v létě

Naše téma
Redakce | 04.12.2015
další 4 fotky
Peugeot Traveller. | foto: Peugeot
Je známo, že Citroën, Peugeot a Toyota spolupracují při výrobě malých mětských aut. Montují se dokonce v českém Kolíně. Zmíněné automobilky však kooperují také v oblasti užitkových vozů a víceúčelových MPV. Posledním výsledkem partnerství je trojice osobních dodávek.
Jmenují se Citroën Spacetourer, Peugeot Traveller a Toyota Proace. Poslední jmenovaná si přitom jako jediná ponechala označení předchůdce, vozy francouzských značek mají názvy nové.

Traveller v nabídce Peugeotu nahradí aktuální osobní dodávku Expert Teepee, zatímco Spacetourer současný model Jumpy Multispace.

Všechna auta mají stejnou techniku, stejné motory a podobná si jsou i designově. Detaily se však samozřejmě liší - tak, aby odpovídaly aktuálním designovým jazykům všech tří značek.

Výstavní premiéra je naplánována na březnový autosalon v Ženevě, i proto zatím chybí podobnější informace o technice, užitných vlastnostech či podobě interiéru. Ví se jen, že by vozy měly stát na nové platformě.

Do prodeje se Spacetourer, Traveller a Proace dostanou v polovině příštího roku, výrobu bude mít na starost závod Sevelnord koncernu PSA na severu Francie.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů