Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën omladil levný sedan C-Elysée. Auto má novou příď a modernější interiér

Naše téma
Redakce | 15.11.2016
dalších 15 fotek
Citroën C-Elysée. | foto: Citroën
Francouzská automobilka Citroën začne v prvním čtvrtletí příštího roku prodávat modernizovaný sedan C-Elysée. Omlazený vůz nabídne upravený design a modernější interiér.
Změna vzhledu je patrná na první pohled, Citroën C-Elysée se totiž chlubí přepracovanou maskou chladiče s chromovanými lištami, na něž navazují nové světlomety, či odlišným předním nárazníkem. Sedan může být vybaven LED diodami pro denní svícení, vzadu pak najdeme nové svítilny.

Výrobce zájemcům nabídne také nové odstíny laků karoserie nebo nová 16palcová kola s diamantovým výbrusem.

Citroën C-Elysée.


Uvnitř se objevuje upravená palubní deska, jejímž dominantním prvkem může být 7palcový dotykový displej modernizovaného multimediálního systému, který podporuje například platformy Apple CarPlay a Android Auto pro propojení s chytrým telefonem.

Citroën sáhl také na přístrojový štít, který vybavil přehlednější a čitelnější grafikou, vyšší výbavy pak dostanou také nový displej palubního počítače, který je umístěn mezi oběma "budíky".

Citroën C-Elysée.


Naopak beze změny zůstane nabídka motorů. Na výběr jsou dvě benzinové motorizace, tedy atmosférický 1,2litrový tříválec o výkonu 82 koní (60 kW) a čtyřválcová šestnáctistovka (85/115 k), a dva turbodiesely - 1.6 HDi o výkonu 92 koní (68 kW) a 1.6 BlueHDi produkující 100 koní (73 kW).

Dá se očekávat, že si kompaktní sedan i po modernizaci ponechá příznivou cenovku. V Česku aktuálně C-Elysée startuje na částce 264 900 Kč.

Citroën C-Elysée je v prodeji od roku 2012 a francouzská automobilka už prodala více než 400 tisíc exemplářů. Na trhu je také jeho dvojče s logem Peugeotu (model 301), dá se očekávat, že i to si brzy prohlédneme v omlazené podobě.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů