Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën modernizoval DS 3. Luxusní drobek dostal nový kukuč

Naše téma
Redakce | 25.05.2014
dalších 5 fotek
Citroën DS 3. | foto: Citroën
Paříž/Praha /FOTOGALERIE/ - Malý luxusní hatchback DS 3 se po čtyřech letech od uvedení dočkal prvního omlazení. Hlavní změnu představují nové světlomety, které spojují xenonovou technologii a LED diody.
Citroën díky společnému použití trojice LED modulů a jednoho xenonového modulu slibuje výrazně lepší viditelnost a také nížší spotřebu energie. U potkávacích světel má jít o úsporu 35 % a u dálkových dokonce o 75 %. Standardní životnost LED diod je více než 20 tisíc hodin, takže jsou dvacetkrát trvanlivější než halogenové žárovky.

Kromě techniky se změnila i grafika světlometů, nový světelný podpis je inspirovaný koncepčními vozy Numero 9 a Wild Rubis. Vzadu pak je model DS 3 vybaven světly s LED diodami a 3D efektem.

Citroën DS 3.


Citroën se chlubí také rozšířením nabídky individualizace, zájemce si například může zvolit laserem vyryté motivy města na liště palubní desky a sítotiskový vzor na zadních bočních oknech. Škálu laků navíc doplňuje nový perleťově bílý odstín, v nabídce se objevuje i nové čalounění a nová hliníková sedmnáctipalcová kola s diamantovým výbrusem.

Výrobce rozšiřuje i paletu motorizací o úspornou naftovou šestnáctistovku BlueHDi 120, na vybraných trzích se pak objeví ještě slabší verze s výkonem 100 koní. Citroën slibuje spotřebu pod hranicí čtyř litrů. Novinkou je také benzinový tříválec e-VTi 82 s normovanou spotřebou 4,1 l/100 km. Ostatní motory zůstávají.

Citroën DS 3.



V ceníku se objevuje automatický systém brzdění Active City Brake, který díky laserovému čidlu v horní části čelního skla rozpozná vůz jedoucí stejným směrem nebo stojící před autem a při jízdě do 30 km/h v případě potřeby sám zastaví vozidlo. DS 3 může být nové vybaven zpětnou parkovací kamerou.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů