Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën modernizoval C4 Picasso a Grand Picasso. Do prodeje zamíří v červnu

Naše téma
Redakce | 09.05.2016
dalších 19 fotek
Citroën C4 Picasso. | foto: Citroën
Rodinné Citroëny C4 Picasso a větší Grand Picasso se po třech letech od zahájení prodeje dočkaly modernizace. Ta přinesla lehce upravený vzhled, rozšířenou výbavu a také novou techniku.
Oba vozy si i po faceliftu ponechaly extravagantní vzhled, jehož nejvýraznějším prvkem je netradiční příď s rozdělenými světlomety. Všimnout si ale můžeme nových detailů, například chromované lišty pod horním světlem, která se vedením okolo svítilny napojuje na horní linku, nebo jinak tvarovaného nárazníku. Koncové "lampy" dostaly novou trojrozměrnou grafiku.

C4 Picasso také půjde objednat ve dvoubarevném provedení s černou střechou, pro většího sourozence designéři připravili stříbrný střešní oblouk.

Citroën C4 Grand Picasso.



Novinky v interiéru odpovídají moderním trendům. Vylepšen byl multimediální systém, jehož sedmipalcový displej údajně potěší rychlejší odezvou. Navigace, využívající druhý displej s úhlopříčkou 12 palců, který je umístěn na horní části palubní desky, nabídne trojrozměrné zobrazení.

Šikovnou vychytávkou je bezdotykové otevírání dveří zavazadlového prostoru - stačí jen "vykopnout" nohu pod zadní nárazník a víko se otevře.

Rozšířila se i nabídka bezpečnostních systémů a asistentů, nově je standardem například sledování únavy řidiče, asistent pro jízdu v pruzích, rozpoznávání dopravních značek, hlídání vozidel ve slepém úhlu a podobně.

Citroën C4 Grand Picasso.



Další novinka se týká motorového prostoru. Zájemci budou moci volit přeplňovaný benzinový tříválec o objemu 1,2 litru s výkonem 130 koní (96 kW), který je spojen výhradně s šestistupňovou automatickou převodovkou.

Otázkou ale je, jestli nová jednotka bude k dispozici i na českém trhu. U nás se totiž oba modely prodávají jen s naftovými agregáty, jejichž paleta se po modernizaci nemění.

Do prodeje omlazená MPV dorazí v průběhu června.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů