Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën DS3 Racing Cabrio oficiálně potvrzen. Vznikne jen 400 kusů

Naše téma
Redakce | 29.12.2013
dalších 11 fotek
Koncept Citroën DS3 Cabrio Racing. | foto: Citroën
Paříž/Praha /FOTOGALERIE/ - Francouzská automobilka potvrdila výrobu ostré verze modelu DS3 Cabrio. Rychlý "polokabriolet", jehož koncept Citroën poprvé ukázal na Festivalu rychlosti v Goodwoodu, však vznikne jen v limitované edici 400 kusů.
I to je ale dvojnásobek původně předpokládaného počtu, krátce po premiéře se totiž mluvilo o sérii 200 vozů.

Auto s plátěnou střechou hned na první pohled zaujme matným šedým lakem Moondark, devatenáctipalcovými černě lesklými koly a černě chromovanými prvky na klikách, liště zavazadlového prostoru a zpětných zrcátkách.

Interiér se chlubí luxusními materiály - nešetřilo se například kůží - a efektním zpracováním. Chybět nesmí sportovní sedadla s výrazným bočním vedením a také plaketa označující limitovanou edici.

Auto dostane sportovnější podvozek, doplňky z uhlíkového vlákna a nové brzdy. Výkon přeplňované šestnáctistovky činí nejméně 200 koní. A i když je Cabrio oproti běžnému Citroënu DS3 Racing kvůli konstrukci s posuvnou plátěnou střechou o 25 kilogramů těžší, dynamické hodnoty se určitě příliš nezmění. Můžeme tedy očekávat zrychlení z klidu na stovku za nějakých 6,5 sekundy a maximální rychlost 235 km/h.

Citroën DS3 Racing Cabrio bude možné objednávat už od začátku ledna, českou cenu však automobilka neprozradila.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů