Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën chystá na září velkolepou českou oslavu svého stoletého výročí

Naše téma
Radek Pecák | 15.05.2019
dalších 14 fotek
Citroën Méhari byl od samého vzniku v roce 1968 určen jako vůz pro trávení volného času | foto: Citroën
Tuzemské zastoupení francouzské automobilky již nyní vystavuje u svých dealerů ikonické modely z historie
Oslavy stoletého výročí značky Citroën začínají v České republice již během akce Legendy, která se v Praze-Holešovicích koná o nadcházejícím víkendu. Zde bude (samozřejmě kromě současných modelů) k vidění i deset ikonických modelů automobillky.

Hlavní část oslav se ovšem odehraje první víkend po začátku nového školního roku v pražských Letňanech, kde bude k vidění jednak mnohem více historických vozů s dvojitým šípem ve znaku a jednak celodenní bohatý program. Během něho se návštěvníci, kteří se již teď můžou registrovat na speciálním portálu, budou moci seznámit také s různými technologiemi, které automobilka využívá a také výrobními postupy.

V mezidobí mají zájemci možnost si zajít do dealerství automobilky, kde jsou pro ně vystaveny také některé zajímavé veteránské automobily.

Citroënu se v poslední době v České republice daří. Přestože celkový trh s novými osobními automobily klesá, značka se drží v první desítce nejúspěšnějších značek, její prodeje se drží na loňské úrovni a naopak se zvyšuje tržní podíl. Nyní lze zakoupit i sto vozů ze speciální edice ke stoletému výročí.

Hlavní část oslav Citroënu se samozřejmě odehraje v polovině června v Paříži. Zde bude dokonce na jeden den vytvořena speciální ulice se zaparkovanými historickými Citroëny.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů