Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën C6 je nová vlajková loď francouzské automobilky. Ale jen pro Čínu

Naše téma
Redakce | 26.04.2016
dalších 9 fotek
Citroën C6. | foto: Citroën
Citroën na autosalonu v Pekingu představil druhou generaci velkého sedanu C6. Ta narozdíl od výstředního předchůdce vsadila na konzervativnější tvary a především je určena pouze pro čínský trh.
Citroën C6 je pořádný kus auta. Na délku měří 4,96 metru a chlubí se rozvorem 2,9 metru. To naznačuje, že kabina nabídne dostatek prostoru i pro cestující na zadních sedadlech. To ostatně mají čínští zákazníci nejen u klasických sedanů rádi.

Limuzína vznikla ve spolupráci s čínskou automobilkou Dongfeng, která ostatně od roku 2014 vlastní 14 procent koncernu Groupe PSA. Vůz tak sdílí platformu EMP2 s modelem Dongfeng Fengshen (známý je i jako Aeolus) A9, Citroën se však samozřejmě liší vzhledem i pojetím interiéru, který vypadá docela luxusně.

Vnější design pak hojně využívá chromované prvky a může trochu připomínat produkty značky Volkswagen - nejen tvary, ale třeba i žebrováním a pojetím přední masky.

Citroën C6.



Uvnitř najdeme zajímavě zpracovanou kůži Nappa, dále 12,3palcový digitální přístrojový štít či velkou dotykovou obrazovku multimediálního systému. Nechybí ani dřevěné dekory, zajímavostí je čtyřzónová klimatizace.

O pohon se postará přeplňovaný benzinový čtyřválec o objemu 1,8 litru, výkonu 204 koní a točivém momentu 280 Nm. Spojen je se šestistupňovou automatickou převodovkou.

Citroën C6 se začne prodávat v září, později by měla dorazit ještě luxusnější varianta se značkou DS. Jak už bylo řečeno, s příjezdem do Evropy se nepočítá.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů