Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën C4 Cactus má české ceny. Auto s chrániči stojí nejméně 330 tisíc

Naše téma
Redakce | 25.08.2014
dalších 17 fotek
Citroën C4 Cactus. | foto: Citroën
Praha /FOTOGALERIE/ - Citroën u nás začal prodávat velice originální model C4 Cactus. Tato novinka zaujme nejen zvláštním vzhledem, ale i mnoha neobvyklými řešeními. Například vzduchový kapslemi, které chrání části karoserie před poškozením.
Citroën těmto prvkům říká Airbump. Jsou zabudováný do boků a nárazníků a zaručují ochranu některých dílů. Díky pružnému povrchu z termoplastického polyuretanu prý odolávají škrábancům a zabudované vzduchové kapsle zase tlumí nárazy. Nevyžadují přitom žádnou zvláštní údržbu.

Tyto "chrániče" navíc mají i estetickou roli, jsou totiž k dispozici ve čtyřech barevných odstínech, díky čemuž rozšiřují v kombinaci s deseti odstíny karoserie a třemi variantami barevného provedení interiéru možnosti individualizace vozu. Podrobné představení Citroënu C4 Cactus naleznete tady.

Citroën C4 Cactus.


Novinka v Česku startuje na ceně 329 900 Kč v linii Live s benzinovým tříválcem 1.2 PureTech (82 koní) a manuální převodovkou. Základní výbava zahrnuje například šest airbagů, audiosystém s MP3 přehrávačem, sedmipalcový dotykový displej, vnější ochranné prvky karoserie Airbump v černé barvě, elektricky ovládaná vnější zpětná zrcátka či tempomat s omezovačem rychlosti.

Vyšší verze Feel se stejnou motorizací vyjde na 359 900 Kč a přidává manuální klimatizaci, Bluetooth Handsfree, podélné střešní nosiče v černé lesklé barvě, kožený volant a současně otevírá cestu k doobjednání několika paketů. Stejně jako pro základní Live, i pro výbavu Fresh jsou standardem plechová šestnáctipalcová kola. Za lité disky si musíte připlatit 14 tisíc.

Citroën C4 Cactus.



Vrcholem nabídky je stupeň Shine, který začíná na ceně 409 900 Kč. Obsahuje navíc zpětnou parkovací kameru a zadní parkovací asistent, elektricky vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, zatmavená skla zadních oken, automatickou klimatizaci, mlhovky s funkcí přisvícení do zatáček, automatické stěrače s dešťovým senzorem, hliníkové disky kol, navigační systém se sedmipalcovým dotykovým displejem či dva USB konektory. 

Kromě toho jsou v ceníku uvedeny dvě speciální série: Feel Edition a Shine Edition. Hlavní výbavové prvky jsou stejné jako u linií Feel a Shine, nabízejí však například jinou kombinaci laku karoserie a ochranných prvků Airbump.

Citroën C4 Cactus: Ceny na českém trhu:

Ceník Citroënu C4 Cactus.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů