Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën C3 Aircross má teď úplně jinou příď. Na trh se dostane v létě

Naše téma
Radek Pecák | 13.02.2021
dalších 8 fotek
Citroën C3 Aircross 2021 | foto: Citroën
Málokdy se v rámci modernizace daného modelu designéři rozhodnou k tak zásadnímu zásahu do vzhledu jeho přední části. Citroën C3 Aircross je jednou z výjimek.
Místo velkých spodních světel nové menší, místo jednoho decentního "grilu" ve spodní části předního nárazníku hned dva. Navíc hodně výrazné. Takovým způsobem tvůrci modernizované podoby menšího SUV značky Citroën proměnili aktuální vzhled vozu C3 Aircross.

Tohoto modelu se od uvedení na trh na konci roku 2017 prodalo 330 000 kusů, přičemž skoro dvě třetiny z toho bylo v nejvyšším stupni výbavy.

V souladu s filozofií této francouzské značky se dbalo také na zlepšení komfortu cestujících. Proto zákazníci nyní v interiéru naleznou nové sedačky s označení "Advanced Comfort". Na nich je pod potahovou látkou schovaná speciální pěna s tloušťkou 15 milimetrů, která se přizpůsobí tělu podobně jako matrace. Lze si také povšimnout zesílených bočních opěr.

V souboji s konkurenty chce nový C3 Aircross bodovat třeba také variabilitou interiéru. Sedadla druhé řady lze totiž posouvat a zvětšit tak již i tak solidní objem kufru 410 až na 520 litrů.

Zatím bez elektrifikace
Ke zlepšení praktičnosti při každodenním využívání přispěje přepracovaná středová konzola. V zadní části je roletkou krytý velký odkládací prostor, který je přístupný jak lidem sedícím vpředu, tak rovněž těm na zadní lavici.

Na palubní desce se objevuje větší - devítipalcový dotykový displej. K dispozici je také bezdrátové nabíjení mobilních telefonů nebo třeba barevný head-up displej.

Z celkem 12 asistenčních systémů, které jsou nyní k dispozici, lze zmínit například nouzové samočinné brzdění, čtení dopravních značek nebo automatické přepínání dálkových světel.

Nový Citroën C3 Aircross zůstane i po faceliftu výhradně u spalovacích motorů. Zážehová varianta využije přeplňovaný tříválec 1,2 s výkonem buď 110 nebo 130 koní (to v případě volby automatické převodovky), dále bude k dispozici také turbodeisel BlueHDi. Ve spojení s manuálem nabídne k využití 110, s automatem pak 120 koní.

Ceny zatím stanoveny nebyly.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů