Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën C-XR: Francouzská automobilka v Pekingu ukázala předobraz nového SUV

Naše téma
Redakce | 26.04.2014
Koncept Citroën C-XR. | foto: Citroën
Peking/Praha - Čínský trh je aktuálně pro francouzskou automobilku Citroën mimořádně důležitý. Nepřekvapí proto, že svou účast na autosalonu v Pekingu pojala poměrně velkoryse. Jedním z taháků její expozice je i premiérové představení konceptu kompaktního SUV s názvem C-XR.
Studie 4,26 metru dlouhého a 1,56 metru vysokého vozu s nadprůměrným rozvorem 265 centimetrů podle Citroënu předznamenává první SUV vzniklé na základě spolupráce mezi společnostmi Citroën a Dongfeng. Cílem společného podniku je dobýt rozvíjející se segment crossoverů na čínském trhu.

Koncept Citroën C-XR.



Výrobce koncept C-XR "oblékl" do dobrodružně vyhlížejícího hávu, pohon všech kol však auto nemá. Místo něj musí postačit technologie Grip Control, která řídí přilnavost jednotlivých kol podle aktuálních podmínek a povrchu. Pomoci mají i univerzální celoroční pneumatiky.

Koncept Citroën C-XR.



Studii pohání zážehový turbomotor 1.6 THP s výkonem 160 koní, který spolupracuje s blíže nedefinovanou automatickou převodovkou. Designéři vozu se podle Citroënu také soustředili na snížení hmotnosti, konkrétní hodnoty však automobilka neuvedla.

Koncept Citroën C-XR.



Stejně tak zatím není úplně jasné, jaké další úmysly Citroën s konceptem má. Ale protože vypadá poměrně realisticky, dá se už brzy očekávat odhalení sériové podoby nového SUV.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů