Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën Aircross je hybrid s výkonem přes 300 koní. A umí fotit okolí

Naše téma
Redakce | 08.04.2015
dalších 17 fotek
Koncept Citroën Aircross. | foto: Citroën
S odvážným modelem C4 Cactus má Citroën úspěch, tak není divu, že u netradičního crossoveru hledá další inspiraci. Vidět je to i nejnovější studii jménem Aircross.
Citroën Aircross, který na délku měří 458 centimetrů, široký je 210 cm a vysoký 173 cm, představuje koncept zvláštního SUV s hybridním pohonným ústrojím a pohonem všech kol.

Vzhled zcela zřetelně navazuje na menší C4 Cactus, dokonce rozvíjí i nápad s "chrániči". Místo prvků Airbump, které u "kaktusu" mají chránit karoserii proti drobným nárazům a škrábancům, tu najdeme díly nazvané "Alloy Bump" z hliníkové pěny.

Koncept Citroën Aircross.


Citroën tvrdí, že chtěl vytvořit SUV s pozitivním výrazem, přátelskou tváří a bez známek agresivity. Proto použil oblé tvary, sytě červený lak s oranžovým nádechem a prvky z masivního kovu.

Interiér pak odhaluje odkaz modelu C4 Cactus asi nejvýrazněji. Najdeme tu tedy jednoduchou palubní desku se dvěma displeji - jeden z nich je dokonce posuvný.

Koncept Citroën Aircross.



Zajímavě vypadá barevné zpracování, které kombinuje zejména bílou kůži a hrubou oranžovou látku. Výrobce pak vyzdvihuje řadu odkládacích přihrádek či prostorná sedadla s širokými opěradly a velkými opěrkami hlavy. A stejně jako C4 Cactus, i Aircross pracuje s motivy připomínajícími cestování a zavazadla.

Každé ze čtyř sedadel je opatřeno reproduktory a mikrofonem, což má snadnit komunikaci mezi posádkou. Zvláštností jsou také v rámech dveří umístěné webové kamery, které mohou snímat záběry z cest a vytvářet alba - ty lze sdílet na sociálních sítích.

Koncept Citroën Aircross.



Citroën studii Aircross vybavil plug-in hybridní technologií kombinující elektromotor s benzínovou jednotkou. Přeplňovaná šestnáctistovka poskytuje výkon 218 koní (160 kW), točivý moment 275 Nm a roztáčí přední kola.

Elektromotor pak pohání zadní nápravu a produkuje 95 koní (70 kW) a 200 Nm. Energii čerpá z lithium-iontových baterií, jejichž dobití z běžné zásuvky prý zabere 3,5 hodiny. Jejich kapacita by měla stačit na 50 kilometrů v čistě elektrickém módu.

Koncept Citroën Aircross.



Celkový výkon soustavy pak činí 313 koní a zajímavě vypadá údaj o zrychlení z klidu na stovku: vůz to prý zvládne za 4,5 sekundy.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů