Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Čínský Qoros loni v Evropě prodal 51 aut. Chystá se na expanzi

Naše téma
Redakce | 15.03.2015
Qoros 3 City SUV. | foto: Qoros
Čínsko-izraelská automobilka Qoros už delší dobu hovoří o expanzi v Evropě. Poslední zprávy naznačují drobnou změnu plánů: mladý výrobce se chce na starém kontinentu nejprve zaměřit na střední Evropu. Uspět přitom nechce za pomoci nízkých cen.
Qoros zatím v Evropě provozuje jediné dealerství, otevřel ho na podzim roku 2013 v Bratislavě s tím, že si neslibuje zázračné prodeje, ale chce se na starém kontinentu rozkoukat a učit. Navíc na Slovensku prodává jediný model, Qoros 3 Sedan, který na vůz neznámé značky dostal sebejistou cenovku. Stojí totiž zhruba 541 000 Kč.

Na druhou stranu je auto velice slušně vybavené a pohání jej přeplňovaná benzínová šestnáctistovka s výkonem 154 koní, která spolupracuje s automatickou dvoustupňovou převodovkou.

Qoros 3 Sedan.


Nelze se tedy divit, že Qoros zatím v Evropě vykazuje skromné prodeje - loni našlo majitele jen 51 kusů.

A v nejbližší době se na tom zřejmě mnoho nezmění. Automobilka sice nedávno představila dva nové modely, 3 Hatch a 3 City SUV, ale soustředit se teď chce především na domácí trh v Číně. Právě ten má generovat hlavní zisky.

Plánovaná expanze v Evropě však také zůstává v hlavách šéfů Qorosu (rádi by tu v budoucnu prodávali 10 procent produkce), nejprve se ale zaměří na země ve střední Evropě. Ofenzívu můžeme očekávat v roce 2017.

Qoros 3 Hatch.


Trochu překvapivé však je, že nová značka nechce ani během expanze zákazníky lákat na nízké ceny svých produktů. Naopak, šéf Qorosu Philip Murtaugh v rozhovoru pro britský Auto Express prohlásil, že pokud je cena moc nízká, naznačuje to, že auto není příliš dobré. Konkrétní částky však neprozradil, Auto Express však píše o prémiových cenách.

Za ty Qoros slibuje kvalitní a dobře vybavené vozy, které budou plně srovnatelné se zavedenou konkurencí. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů