Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Čínská značka Lynk & Co představila v pořadí třetí model.

Naše téma
Jiří Švamberk | 06.08.2018
foto: Lynk & Co
A vypadá po čertech dobře!
Už první představený model, jednoduše pojmenovaný jako 01, byl tak trochu zjevením. Na čínské poměry šlo o designově povedený model, který technicky vycházel z Volva XC40. Tohle bylo první čínské auto, které by se mohlo chytit také v Evropě.

Úspěch samozřejmě výrobci neušel, takže zanedlouho představil druhý model 02 a i tento crossover Číňané postavili na platformě CMA. Nyní dvojici SUV doplňuje tříprostorový sedan Lynk & Co 03. A i ten se soudě podle fotek designově velmi povedl. Kromě stejné platformy si přiváží také stejnou charakteristiku přední části. Jak se zdá, v Číně si všimli evropského trendu stejných či velmi podobných tvarů napříč modelovým portfoliem.

Nový sedan na první pohled vyzařuje sportovním charakterem – má dvojici koncovek výfuku, nástavce bočních prahů, pětipaprsková kola z lehkých slitin. Avšak vzhled je věc jedna, dynamické schopnosti druhá. Navíc značka Lynk & Co se netají tím, že by ráda prorazila v Evropě, takže kdo ví, možná se dočkáme i testovací jízdy, abychom posoudili, zda se jizdní vlastnosti alespoň vyrovnají vzhledu.

Nabízené motory by měly být stejné jako v případě předchozích dvou modelů. Základem se stane přeplňovaný tříválec s objemem 1,5 litru a výkonem okolo 150 koní, později by měl dorazit přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec, jehož výkon by se měl vyšplhat až ke 200 koním. V plánu jsou také hybridní a plně elektrifikované varianty.

Produkční model se představí za pár měsíců na autosalonu Chengdu Motor Show.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů