Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Číňané už zase kopírují. Zotye SR9 je "zdařilý" klon Porsche Macan

Naše téma
Redakce | 17.10.2016
Zotye SR9. | foto: Zotye
Čínská automobilka Zotye na svém domácím trhu zahájila prodej nového modelu SR9. Na pětidveřovém SUV je nejzajímavější jeho vzhled, auto se totiž nápadně podobá Porsche Macan.
A je jedno, z které strany se na SR9 podíváte. Oba vozy mají podobné proporce, prakticky stejnou siluetu i řadu totožných designových řešení (přesvědčit o jejich podobnosti se ostatně můžete v galerii).

Rozdíly tu samozřejmě jsou také, lehce se liší například tvar předních i zadních světlometů.

Podobné jsou ale také rozměry. SUV od Zotye je dlouhé 4744 milimetrů, 1929 mm široké, 1647 mm vysoké a má rozvor dosahující 2850 mm. Porsche Macan je o 63 milimetrů kratší, o 6 mm užší a o 23 mm nižší. A má o 43 mm kratší rozvor.

Zotye SR9.


Aby toho nebylo málo, SR9 dostalo i podobný interiér. Palubní desce tedy dominuje velký displej multimediálního systému, který po stranách obklopují výdechy klimatizace. Středový tunel pak je podobně jako u Porsche posetý tlačítky, povedomě vyhlíží i volant.

Výrobce novinku nabízí zatím s jediným motorem, jímž je zážehový přeplňovaný dvoulitr o výkonu 190 koní (140 kW). Zájemci mohou volit mezi pětistupňovou manuální převodovkou či šestistupňovým dvouspojkovým automatem.

Příští rok dorazí také 1,5litrový motor o výkonu 150 koní (110 kW).

Zotye SR9.


Ve srovnání s Porsche je čínský klon samozřejmě výrazně levnější. Zatímco Zotye stojí v přepočtu asi 370 tisíc korun, základní Macan v Číně vyjde po přepočtu na 2,15 milionu korun (v ČR základní cena činí 1 593 000 Kč).

Automobilka Zotye byla založena v roce 2005 a od té doby už na sebe několikrát upozornila vozy, které se nápadně podobaly některým evropským modelům.

Aktuálně společnost prodává například model SR7, které připomíná Audi Q3 s přídí Volkswagenu, nebo T600, což je SUV s tvary Audi Q5 a opět maskou inspirovanou automobily Volkswagen.

Nedávno výrobce odhalil vůz Damai X7, který se velice podobá loňskému konceptu Volkswagen Cross Coupé GTE.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů