Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Číňané se "překonali". Okopírovali SUV Lamborghini, ještě před jeho odhalením

Naše téma
Daniel Fuglevič | 12.04.2017
Zotye Concept S. | foto: Zotye
Mnoho čínských automobilek se "proslavilo" drzým kopírováním designu známých západních značek. Korunu všemu teď nasadila automobilka Zotye, která se chlubí kopií konceptu SUV od Lamborghini.
Na první SUV značky Lamborghini se čeká již dlouhou dobu a půjde zcela určitě o prodejní trhák. To si zřejmě myslí i zmíněná čínská automobilka, které se nechala silně inspirovat studií Lamborghini Urus pro své vlastní sportovní SUV nazvané Concept S.

Čtěte také: Tohle je asi nejhorší replika na světě. "Napodobenina" Veyronu není ani levná

Při srovnání zadní části originálu Lamborghini a kopie od Zotye je podobnost více než evidentní. Skoro identicky je navržena hranatá splývavá část karoserie a zadní světlomety, které se táhnou přes celou šířku kufru, a připomínají světlomety přímo z Lamborghini Huracán.

Aby se koncept Zotye vzadu alespoň trochu lišil, dostal nikoli čtveřici výfukových koncovek, ale hned šestici.

Vpředu je rozdílů o trochu více, ale zůstává zde jasná inspirace z nárazníku Lamborghini s širokými postranními otvory, zato světlomety byly zakulaceny. Prolis na boku čínské kopie je rovněž kulatější verzí hranatých linií Lamborghini.

Čtěte také: Malé SUV od VW bylo nafoceno takřka bez maskování. Podobné auto nabídne i Škoda

Vždyť nakonec i font písma značky Zotye připomíná logo italské automobilky. Oba vozy si můžete porovnat v galerii.

Věříme, že na produkční verzi SUV Urus Lamborghini pracuje dnem i nocí, přičemž datum premiéry zatím není známo. Vůbec bychom se ale nedivili, kdyby Číňané se svou produkční verzí sportovního SUV přišli dříve než Italové.

Přece jen kopírování nezabere tolik času jako celkový vývoj nového auta. Concept S má Zoyte představit zanedlouho v Šanghaji.

Čtěte také: Falešné Porsche nabouralo pravé Porsche. Poznáte originál?

Pro automobilku Zotye to navíc není první případ plagiátorství. V současné době totiž prodávají kopii Porsche Macan. Dokonce existují informace, že k falešnému vozu si lze dokoupit samolepky Porsche, aby ho nešlo tak lehce rozeznat od originálu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů