Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Chybí vám BMW M5 jako kombík? Alpina má řešení s 600 koňskými silami

Naše téma
Redakce | 24.11.2015
dalších 5 fotek
BMW Alpina B5 Bi-Turbo. | foto: Alpina
Zatímco minulou generaci modelu M5 automobilka BMW nabízela i v podobě praktického kombíku, ta současná je k dispozici pouze jako sedan. Pokud ale opravdu toužíte po superrychlém mnichovském kombi, malá automobilka Alpina má řešení. Koupit si můžete její B5 Bi-Turbo s výkonem 600 koní.
Jméno Alpina je pro znalce a milovníky BMW známým pojmem. Tato společnost se řadu let věnuje úpravám "bavoráků". Už od roku 1983 má dokonce status samostatné automobilky.

Nejnověji se Alpina pochlubila modernizovanými modely B5 Bi-Turbo, které vycházejí z BMW řady 5. Firma je nabídne ve dvou kařosářských verzích - kromě zmíněného kombi bude k dispozici samozřejmě i sedan.

BMW Alpina B5 Bi-Turbo.


Srdcem obou variant je dvěma turbodmychadly přeplňovaný osmiválec o objemu 4,4 litru, který přes osmistupňovou automatickou převodovku posílá na zadní kola rovných 600 koní a 800 Nm točivého momentu.

Zrychlení z klidu na 100 km/h zabere jen 4,2 sekundy a maximální rychlost činí 328 km/h. Průměrná spotřeba v kombinovaném cyklu se podle výrobce pohybuje mezi 9,5 (sedan) až 9,6 (kombi) litry na 100 kilometrů.

BMW Alpina B5 Bi-Turbo.


Ve výbavě kromě spotovních doplňků karoserie najdeme například adaptivní podvozek s aktivními stabilizátory a samosvorným diferenciálem, připlatit si pak lze za výkonnější brzdy nebo titanový výfuk od společnosti Akrapovič, který je o 17 kilogramů lehčí než ten sériový.

Cenu mohou navýšit ještě individální požadavky na provedení interiéru. I bez nich ale BMW Alpina B5 Bi-Turbo není zrovna levným vozem. Sedan totiž startuje na 108 600 eur (asi 2,94 mil. Kč), kombi stojí nejméně 111 900 EUR (zhruba 3,02 mil. Kč)
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů