Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Chladné jaro srazilo zájem o kabriolety o čtvrtinu

Naše téma
ČTK | 15.06.2013
Peugeot 307 CC. | foto: Peugeot
Praha - Kvůli chladnému počasí a častým srážkám klesl letos prodej ojetých kabrioletů o čtvrtinu. Naopak více se prodávají térénní vozy a auta s pohonem všech kol. Vyplývá to ze statistiky největší tuzemské sítě autobazarů AAA Auto.
"Dosavadní chladné jarní počasí v letošním roce nepřeje řidičům, kteří si rádi vychutnávají jízdu s větrem ve vlasech. To se již projevilo také na poptávce po automobilech se stahovací střechou," uvedla generální ředitelka AAA Karolína Topolová. Nejžádanějšími modely jsou Peugeot 307CC, Volkswagen EOS, Peugeot 206CC, Mercedes SLK a Renault Mégane Cabrio.

Prodej vozů s pohonem 4x4 se letos zvýšil o desetinu. "Ukazuje se, že zájem o auta s pohonem všech kol, stejně tak jako o SUV, je celoroční a výrazně nepolevuje ani v letních měsících. V nabídce jich aktuálně máme zhruba 500," dodala Topolová. Prodej čtyřkolek podle ní zcela kompenzuje pokles u kabrioletů. Těch se prodává řádově menší množství, protože většinou jde o třetí auto do rodiny nebo o vůz pro movitější jednotlivce.

Podle průzkumu dalšího velkého prodejce ojetin Auto Esa je pro většinu motoristů je při výběru ojetého vozu nejdůležitější cena. Jako hlavní faktor při výběru ojetého vozu ji uvádí 38 procent zákazníků. Technický stav vozidla je nejdůležitějším kritériem pro 12,4 procenta motoristů a počet ujetých kilometrů je klíčový pro 9,2 procenta řidičů. Spotřebu preferuje při hledání ojetého vozu 8,3 procenta dotázaných. Stáří vozu už není tak důležité. Tento údaj považuje za hlavní jen pouhých šest procent zákazníků.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů