Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Chevrolet z Evropy úplně nezmizí. Bude tu prodávat třeba novou Corvettu

Naše téma
Redakce | 06.12.2013
Chevrolet Corvette. | foto: Chevrolet
Detroit - Koncern General Motors včera oznámil záměr stáhnout značku Chevrolet z evropských trhů. Plánovaný ústup však nebude stoprocentní, automobilka bude na Starém kontinentu prodávat vybrané ikonické modely, například sportovní vůz Corvette.
Od začátku roku 2016 bude GM bojovat o přízeň zákazníků na evropských trzích hlavně za pomoci značek Opel a Vauxhall. Chevrolet už nebude v hlavním prodejním segmentu zastoupen, a to z důvodů náročného obchodního modelu a složité ekonomické situace v Evropě.

Chevrolet, čtvrtá největší globální automobilová značka, se namísto toho v západní a východní Evropě soustředí na prodej vybraných ikonických modelů, například sporťáku Corvette. Široké spektrum svých modelů však bude nadále prodávat v Rusku a zemích Společenství nezávislých států.

Takto prý dojde k posílení značek Opel a Vauxhall a zredukuje se složitý marketing zapříčiněný souběžným prodejem vozů značek Opel a Chevrolet v západní a východní Evropě. V Rusku a Společenství nezávislých států jsou podle automobilky značky jasně definované a odlišené, takže je vyšší i jejich konkurenceschopnost v jednotlivých segmentech.

Chevrolet slibuje, že bude nadále spolupracovat se svojí dealerskou sítí v západní a východní Evropě, tak, aby bylo zabezpečeno uspokojení požadavků stávajících zákazníků i v následujících letech.

„Naši zákazníci se nemusí znepokojovat - budeme i nadále poskytovat všechny záruky, dodávat náhradní díly a servisovat jejich vozy Chevrolet, a to samozřejmě i na vozy zakoupené od nynějška do konce roku 2015," říká Thomas Sedran, prezident a výkonný ředitel Chevrolet Europe.

Většina vozů značky Chevrolet, prodávaných v západní a východní Evropě, se vyrábí v Jižní Koreji. Proto se GM bude ve svých korejských výrobních závodech soustředit na dosažení ziskovosti, snižování nákladů a maximalizaci prodejů automobilů – tak chce Chevrolet zlepšit hospodářské výsledky v rychle se měnícím globálním ekonomickém prostředí se silnou konkurencí.

Posílit v Evropě však má výrobce luxusních vozů Cadillac. Ten v současné době finalizuje plány expanze na evropském trhu, v průběhu nejbližších tří let posílí a rozšíří svoji prodejní síť v rámci přípravy na uvedení dalších nových produktů na trh.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů