Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Chevrolet ve Frankfurtu: Bubliny na blatníku a nové prvky výbavy

Naše téma
Redakce | 11.08.2013
další 4 fotky
Chevrolet Spark Bubble. | foto: Chevrolet
Praha /FOTOGALERIE/ - Automobilka Chevrolet na letošní frankfurtský autosalon přiveze novou verzi svého nejoblíbenějšího modelu v Evropě. Spark Bubble poznáte už na první pohled bublinami na blatnících. Kromě městského vozu se chystá "Chevy" představit také nové prvky výbav pro ostatní modely.
Nový Spark Bubble dostal sportovní nárazník, boční ochrannou lištu či patnáctipalcová bílá litá kola. A samozřejmě také už zmíněné nálepky na předních náraznících, které mohou být vyvedeny v bílé nebo růžové barvě. Středová konzola a prvky interiéru jsou pak navrženy tak, aby odpovídaly veselému vzhledu exteriéru. Sedadla jsou vyrobena z koženky.

Uvnitř proběhla restylizace skupiny přístrojů a prvků výbavy. Standardem ve většině stupňů výbavy je nové rádio s propojením Bluetooth. V interiéru najdeme i CD přehrávač a přípojky USB a aux-in. Pro ovládání audia a hands-free telefonování je možné použít ovladače na volantu. Spark je také standardně vybaven systémem elektronické kontroly stability (ESC) a splňuje emisní normu Euro5+.

Snadnější parkování s Orlandem
Pro ostatní modely Chevrolet připravil nové prvky výbavy. Například zákazníci, kteří se rozhodli koupit si Aveo se systémem Chevrolet MyLink, se mohou těšit na standardní vybavení zpětnou couvací kamerou, jež je propojena se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou. Vyšší stupně pak dostanou blikače ve vnějších zpětných zrcátkách.

Počínaje novým modelovým rokem bude Chevrolet Orlando k dispozici za příplatek se systémem kontroly mrtvého úhlu. Pohodlnější parkování zajistí systém Advanced Parking Aid, která bude volitelně k dispozici s vyššími stupni výbavy. Systém při pomalé jízdě dokáže identifikovat použitelné parkovací místo a poskytne řidiči pokyny, jak řídit vozidlo.

Chevrolet Orlando 2014


Připojení smartphonu bude možné prostřednictvím ikonami ovládaného propojitelného rádia Chevrolet MyLink se sedmipalcovou plnobarevnou dotykovou obrazovkou s vysokým rozlišením. Nové rádio bude standardní výbavou a v závislosti na stupni výbavy může být vybaveno také zpětnou kamerou a integrovaným navigačním systémem. Cestující na zadních sedadlech ocení vyhřívání druhé řady sedadel, které je volitelně k dispozici ve vybraných stupních výbavy.

Mezi změny exteriéru patří LED blikače integrované ve vnějších zpětných zrcátkách, jakož i nové kryty 16palcových kol a také 17 a 18palcová kola z lehké slitiny. Benzínový motor Orlanda 1,4 l turbo může být nyní propojen se šestistupňovou automatickou převodovkou.

Trax s pohonem předních kol
Počínaje novým modelovým rokem bude Cruze k dispozici se dvěma různými rádii MyLink, v obou případech se schopností propojení s chytrým telefonem. K již existujícímu propojitelnému rádiu Chevrolet MyLink, bude pro vyšší stupně výbavy k dispozici nový MyLink systém s menu založeném na ikonách. Poskytuje integrovaný navigační systém, CD přehrávač, schopnost rozeznávání hlasových příkazů a hlasového čtení textu. Pro vyšší stupně výbavy bude v nabídce také volitelný systém kontroly mrtvého úhlu, zařízení, které prostřednictvím radaru upozorní na blížící se vozidlo v mrtvém úhlu zrcátek.

Chevrolet Cruze 2014



Od letošního podzimu budou pro všechny karosářské verze Cruze k dispozici tři benzinové motory: 1,4 l turbo (140 k/103 kW); 1,6 l (124 k/91 kW) a 1,8 l (141 k/104 kW). Nabídka vznětových motorů, kterou v současnosti tvoří 1,7 l (130 k/96kW) a 2,0 l (163 k/120 kW), bude doplněna o variantu motoru 1,7 l diesel s výkonem 110 k (81 kW). Má jít o nejúspornější motor pro modelovou řadu Cruze.

Dealerství Chevrolet v celé Evropě už začala nabízet vylepšenou verzi modelu Malibu s dvoulitrovým dieselovým motorem. Varianta s manuální převodovkou je standardně vybavena systémem Start/Stop a má spotřebu paliva sníženou na 4,7 l/100 km v kombinovaném cyklu. Mezi další vylepšení patří zpětná kamera ve vyšších stupních výbavy a aktivace varovných blikačů v případě nouzového brzdění.

Varianta malého SUV značky Chevrolet - Trax - s benzínovým turbomotorem 1,4 l, bude od podzimu k dispozici také v konfiguraci s předním pohonem. Pro tuto verzi je k dispozici i automatická převodovka.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů