Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Chevrolet představil ostré Camaro ZL1. Nabídne 649 koní

Naše téma
Redakce | 16.03.2016
dalších 6 fotek
Chevrolet Camaro ZL1. | foto: Chevrolet
Americký Chevrolet představil ostrou verzi šesté generace Camaro. Má označení ZL1 a jde o nejrychlejší sériové Camaro, co kdy bylo vyrobeno.
Varianta ZL1 se od standardního vozu liší už na pohled agresivnějším vzhledem. Přední nárazník například dostal obrovské otvory pro přístup vzduchu, všimnout si můžeme také širokých blatníků či aerodynamických doplňků. Podle Chevroletu je konečná podoba mimo jiné výsledkem důkladného testování v aerodynamickém tunelu.

Ve srovnání s běžným osmiválcovým Camarem je ZL1 také o 90 kilogramů lehčí.

V kabině se objevují sportovní sedadla Recaro, sportovní volant či poměrně bohatá a moderní elektronická výbava.

Chevrolet Camaro ZL1.



To nejdůležitější se ale ukrývá pod karoserií. Osmiválci o objemu 6,2 litru pomáhá kompresor, díky čemuž motor nabídne výkon 649 koní (477 kW) a točivý moment až 868 Nm. Údaje o zrychlení či maximální rychlosti zatím výrobce nezveřejnil.

Agregát je standardně spojen s šestistupňovou manuální převodovkou, ale Chevrolet na přání dodá i desetistupňový automat. Podle očekávání pak nechybí elektronicky řízený samosvorný diferenciál či adaptivní podvozek s magnetoreologickými tlumiči.

Chevrolet Camaro ZL1.


Zvláštností pohonného ústrojí je hned 11 chladičů - automobilka totiž počítá s tím, že budoucí majitelé svoje Camaro ZL1 často protáhnou na závodním okruhu. Tomu kromě chlazení byly přizpůsobeny například i brzdy. Pneumatiky pak speciálně pro tento vůz dodala firma Goodyear.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů