Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Chevrolet představil nové Camaro. Dostalo také čtyřválec

Naše téma
Redakce | 17.05.2015
dalších 14 fotek
Chevrolet Camaro. | foto: Chevrolet
Chevrolet má novou zbraň v tradičním souboji s Fordem Mustang. Šestá generace ikonického Camara proti předchůdci podstatně zhubla, dostala moderní podvozek a také třeba přeplňovaný čtyřválec.
Konkrétně jde o dvoulitr s výkonem 275 koní (205 kW) a nejvyšším točivým momentem 400 Nm, který si podle výrobce mimo obec vystačí se spotřebou 7,9 l/100 km. Camaro s ním ale také pokoří 100 km/h za méně než šest sekund.

Zájemci budou moci sáhnout i po atmosfericky plněném 3,6litrovém šestiválci, který poskytuje 335 koní (250 kW) a 385 Nm.

Do Camara však patří osmiválec: jednotka s označením LT1 má objem 6,2 litru a dává 455 koní (339 kW) a až 617 Nm točivého momentu.

Chevrolet Camaro.


Pro všechny verze je standardem šestistupňová manuální převodovka (u osmiválcového provedení SS umí automatické meziplyny), k dispozici je ale také osmistupňový automat.

Lepší dynamiku kromě výkonných motorů zajišťují i další novinky: nové Camaro například strávilo 350 hodin testy v aerodynamickém tunelu, je také menší, strukturální tuhost se proti aktuální generaci zvýšila o 28 procent a i díky většímu využití hliníku váží o více než 90 kilogramů méně.

Chevrolet Camaro.


Z hliníku je i přední zavěšení, zadní je z oceli. Mimochodem, nové Camaro používá pětiprvkovou zadní nápravu. Zájemci o osmiválcový vůz mohou sáhnout i po adaptivním podvozku.

Výrazně prokoukl interiér s osmipalcovým displejem, údajně intuitivním ovládáním a kvalitnějšími materiály.

Do prodeje novinka zamíří ještě letos, stane se tak ke konci roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů