Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Chevrolet pracuje na vrcholné verzi nové corvetty. Bude mít 600 koní

Naše téma
Redakce | 02.09.2013
Corvette Stingray 2014. | foto: Chevrolet
Detroit - Sedmá generace ikonického sporťáku Chevrolet Corvette ještě není ani v prodeji, ale na svět se už dostávají první informace o její ostré verzi s označením Z07. Pod kapotou by měla mít motor o výkonu přes 600 koní.
Podle zdrojů amerického magazínu Car and Driver by se tato varianta měla dokonce stát nejvýkonnější sériově vyráběnou corvettou, nenahradí totiž jen verzi Z06, ale současně i vrcholné provedení ZR1.

K velkým změnám dojde v motorovém prostoru. Zatímco současná Z06 spoléhá na sedmilitrovou atmosférickou jednotku a ZR1 na kompresorem přeplňovaný osmiválec o objemu 6,2 litru, Z07 dostane V8 dopovanou dvěma turbodmychadly o výkonu více než 600 koní. Údajně si k tomu navíc vystačí i s menší V8 o objemu 4,5 l. Stejný agregát, jen s nižším výkonem, se ostatně objevil v nedávno představeném konceptu Cadillac Elmiraj.

Další novinky zahrnují upravený podvozek, karbon-keramické brzdy a nabídku pouze manuální sedmistupňové převodoky. Běžná Corvette Stingray se přitom bude dodávat i s osmistupňovým automatem.

Corvette Z07 by se poprvé mohla ukázat v lednu roku 2015 na autosalonu v Detroitu a na podzim pak dorazit i do prodeje. Cena by měla činit 100 tisíc dolarů (zhruba dva miliony korun), což je vcelku pochopitelně o dost víc, než v případě standardní corvetty (V8 6,2 l, 456 koní a 610 N.m). Ta se v USA začne prodávat už na podzim tohoto roku a bude stát nejméně 51 995 dolarů, tedy něco málo přes milion korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů