Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Chevrolet Camaro ZL1 Convertible: 649 koní nabídne i verze bez střechy

Naše téma
Redakce | 26.03.2016
Chevrolet Camaro ZL1 Convertible. | foto: Chevrolet
Před několika dny americký Chevrolet potěšil fanoušky sportovního modelu Camaro ostrou verzí ZL1. Na autosalonu v New Yorku výrobce přidal další lákadlo, 649koňové auto představil také jako kabriolet.
Recept je stejný jako v případě kupé. I u kabrioletu tak před sebou máme Camaro s agresivnějším vzhledem a vylepšenou aerodynamikou, na níž Chevrolet pracoval také v aerodynamickém tunelu.

V kabině se pak objevují sportovní sedadla Recaro, sportovní volant či poměrně bohatá a moderní elektronická výbava.

Chevrolet Camaro ZL1 Convertible.


Stejný je pochopitelně i motor. Osmiválci o objemu 6,2 litru pomáhá kompresor, díky čemuž motor nabídne výkon 649 koní (477 kW) a točivý moment až 868 Nm. Údaje o zrychlení či maximální rychlosti zatím výrobce nezveřejnil, ale můžeme očekávat akceleraci z klidu na stovku pod čtyři sekundy.

Agregát je standardně spojen s šestistupňovou manuální převodovkou, ale Chevrolet na přání dodá i desetistupňový automat. Podle očekávání pak nechybí elektronicky řízený samosvorný diferenciál či adaptivní podvozek s magnetoreologickými tlumiči.

Chevrolet Camaro ZL1 Convertible.


Zvláštností pohonného ústrojí je hned 11 chladičů - automobilka totiž počítá s tím, že budoucí majitelé svoje Camaro ZL1 často protáhnou na závodním okruhu. Tomu kromě chlazení byly přizpůsobeny například i brzdy, konkrétně jde o výrobek společnosti Brembo.

Přední kotouče o průměru 390 milimetrů doplňují šestipístkové třmeny. Pneumatiky pak speciálně pro tento vůz dodala firma Goodyear, kola jsou kovaná a dvacetipalcová.

Chevrolet Camaro ZL1 Convertible.



Automobilka dále zdůrazňuje, že kabriolet nabídne podobnou tuhost jako kupé, aniž by bylo třeba větších dodatečných výztuh - a tedy i navýšení hmotnosti. Je to prý zásluhou nové modulární platformy, na níž Camaro stojí.

Do prodeje Camaro ZL1 Convertible zamíří na začátku příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů