Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Chevrolet Camaro 1LE: Americký "poník" dostal okruhový paket, poprvé i pro V6

Naše téma
Redakce | 12.02.2016
další 3 fotky
Chevrolet Camaro 1LE. | foto: Chevrolet
Chevrolet i pro novou generaci sportovního Camara připravil paket 1LE. Balíček, který má ikonický "pony car" zrychlit především na okruhu, je poprvé k dispozici nejen pro osmiválcovou motorizaci, ale i pro verzi s šestiválcem.
Paket zahrnuje řadu prvků, které mají zlepšit především ovladatelnost a chování vozu v zatáčkách, na výkon se nesahalo. Nabídka prvků se však pro jednotlivé motorizace trochu liší.

Camaro 1LE s 3,6 litrovou V6 pod kapotou nabídne výkon 339 koní (250 kW), pochlubí se však vylepšeným podvozkem s komponenty z osmiválcového modelu SS, výkonnějším chlazením, čtyřpístkovými brzdovými třmeny za předními koly a samosvorem.

Auto stojí na 20palcových kovaných kolech, pneumatiky mají rozměry 245/40 R20 vpředu a 275/35 R20 vzadu.

Chevrolet Camaro 1LE.



Chevrolet si myslí, že šestiválcová verze může zájemce upoutat nižší hmotností, ve srovnání s osmiválcovým provedením je totiž lehčí o 90 kilogramů.

Přesto však zřejmě bude mít větší úspěch Camaro SS 1LE s V8 pod kapotou. Motor má objem 6,2 litru a dává 461 koní (339 kW) a až 617 Nm točivého momentu.

Paket i tentokrát zahrnuje vylepšený podvozek, tentokrát však jinou verzi (výrobce ji označuje FE4) s adaptivními tlumiči. Zaujmou také větší kola (285/30 ZR20 vpředu a 305/30 ZR20 vzadu) nebo přední brzdové třmeny se šesti pístky. Kotouče mají průměr 370 milimetrů. Výbavu doplňuje například i elektronicky řízený diferenciál.

Chevrolet Camaro 1LE.



Obě varianty se shodně chlubí černou kapotou, vylepšenou aerodynamikou a přepracovaným výfukovým systémem se dvěma režimy. Modely 1LE jsou k dispozici s šestistupňovou manuální převodovkou s kratšími drahami. Osmiválcová verze pak má v základu sportovní sedadla Recaro, pro vůz s V6 jsou k dispozici za příplatek.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů