Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lexus se vrhnul na jachty. Výsledek má být úchvatný, se dvěma V8 vzadu

Naše téma
Daniel Fuglevič | 14.03.2018
dalších 7 fotek
Koncept Lexus Sport Yacht. | foto: Lexus
Tu a tam se některá z váženějších automobilek "zblázní" a svým opravdu zámožným klientům nabídne kromě limitovaného supersportu třeba i luxusní jachtu. Po Mercedesu, Aston Martinu či Lamborghini tak nyní přichází s vlastním plavidlem i Lexus.
Lexus samozřejmě do stavby vlastní jachty neskočil úplně sám, a podobně jako další značky, spolupracuje s profesionály v oboru. Přesněji využívá znalostí společnosti Marquis-Larson Boat Group.

Na fotkách pak vidíte koncept Lexus Sport Yacht, který výrobce automobilů představil minulý rok. Lexus přitom bral celý projekt spíše jako designové cvičení a produkci tehdy zavrhoval. Zájemci o stylovou jachtu se ale zřejmě našli a značka teď změnila názor.

Produkční verze sportovní jachty však má být ještě větší a komfortnější. Designové prvky konceptu si však nejspíše zachová. První kusy mají dorazit k majitelům v první polovině roku 2019.

Na délku má jachta měřit 19,8 metru a její konstrukce bude vytvořena z kompozitních materiálů, přesněji z plastu vyztuženým uhlíkovými vlákny (CFRP). Zahrnovat by už měla i luxusní kajuty v podpalubí a celkově prý pojme až 15 cestujících.

Nás samozřejmě zaujal hlavně pohon jachty, neboť dvojici lodních šroubů bude roztáčet duo atmosférických pětilitrových osmiválců, které v současnosti najdeme v rychlých modelech Lexusu jako RC F, GS F nebo elegantním kupé LC500.

Mluvíme tak o kombinovaném výkonu kolem 897 koní (660 kW) a nepochybně taky o velmi líbivé zvukové kulise. Maximální rychlost by měla překročit 43 uzlů, neboli 80 km/h.

Bezpochyby astronomickou cenovku za svou jachtu zatím Lexus nezveřejnil. A možná ji radši ani nechceme vědět.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů