Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Český trh s ojetinami podle Tipcars: Čtvrtina inzerátů stále neobsahuje VIN

Naše téma
Radek Pecák | 26.04.2019
dalších 11 fotek
Ilustrační foto. | foto: Denik
Respektovaný tuzemský portál na prodej ojetých vozů TipCars zveřejnil některé statistické údaje za rok 2018
Nikoho nejspíše nepřekvapí, že mezi pěti nejprodávanějšími modely ojetých vozů prostřednictvím TipCars jsou dvě Škodovky. Na prvním místě logicky Octavia, ale už trošku nečekané je druhé místo Superbu. V průměru nejstarším vozem z první pětice nejprodávanějších je se sedmi lety právě Octavia, druhý Superb ale již mění majitele v průměru ve stáří pět let a třetí Volkswagen Passat po třech letech od první registrace. Čtvrté BMW 5 je obvykle pětileté a pátý Mercedes-Benz prakticky nový. Prodává se nejčastěji jako roční.

Český trh s ojetinami je v ohledu barev karosérie velmi konzervativní. Pět nejčastěji prodávaných odstínů jsou v různých stupních šedi - od bílé po černou. Až šestá je červená barva. Na nabídku aktuálních vozidel se můžete podívat přímo na web Tipcars.com.

Obliba značek vozů se dlouhodobě nemění. Za domácí Škodou opět následoval Volskwagen, druhé bylo BMW a třetí Ford. Poněkud ustoupil zájem o vozy s dieselovým motorem. Nyní je nejpreferovanějším palivem benzín.

Zajímavé je, že vloni se v tuzemsku podle TipCars prodávalo zhruba stejně ojetých vozů s prvními registracemi v Česku a v cizině. Trošku zaráží, že stále téměř čtvrtina prodávajících v inzerátech neuvádí VIN kód vozu a téměř třetina nemá servisní knížku.

TipCars poskytl i některé zajímavosti. Například, že jeho prostřednictvím si lze koupit i vůz s cenou přes sto miliónů korun. Konkrétně se jedná o Bugatti Chiron za 104 miliónů korun. V nabídce je i dalších 119 automobilů s cenovkou přes 10 miliónů korun.

To nejstarší nabízený vůz na webu - Delahaye LE 122 Berline, rok výroby 1927 je oproti tomu poměrně levný. Dá se získat za 265 000 Kč.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů