Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Češka navrhla interiér pro budoucí škodovky. Jak se vám její vize líbí?

Naše téma
Jan Zajíc | 08.09.2017
dalších 5 fotek
Představa interiéru budoucích škodovek. | foto: Kristýna Karpalová
Aktuální trend v oblasti interiérů automobilů je jasný. Fandí se redukci tlačítek, minimalismu a "zjednodušení" ovládání prostřednictvím dotykových ploch a displejů. Tímto směrem kráčí samozřejmě i česká automobilka Škoda, což nedávno ukázala třeba na studii Vision E. A kdo ví, třeba budoucnost interiérů ve vozech mladoboleslavské značky bude podobná představě, kterou nabízí jistá mladá česká designérka.
Ta se jmenuje se Kristýna Karpalová, studuje na Vysoké škole uměleckoprůmyslové a nedávno se pochlubila svou vizí, jak by vnitřek škodovek mohl v poměrně blízké budoucnosti vypadat. Její představa je přitom opravdu zajímavá a skutečně odráží současné trendy.

Palubní deska má totiž jednoduché tvary, které dokonce zřetelně připomínají i současný designový směr automobilky Škoda. Všimněte si třeba chromovaného ohraničení, které se podobá charakteristickému ztvárnění masky chladiče aktuálních škodovek.

Zajímavě vypadá také jednoramenný volant, za nímž se nacházejí zřejmě klasické analogové budíky přístrojového štítu.

Jistě jste si všimli absence fyzických ovladačů. Jejich roli má totiž zastoupit dotykový displej ve středu palubní desky. Toto řešení hodně připomíná architekturu interiéru nové Tesly Model 3. Designérka pak samozřejmě počítá s propojením palubního systému s chytrým telefonem řidiče.

Nejdůležitějším aspektem, který ale ovlivnil podobu návrhu, je takzvaný carsharing - tedy sdílení vozů, o němž se v souvislosti s budoucností dopravy mluví čím dál víc. Jednoduchý, strohý a až neosobní interiér mladé designérky je prý - třeba i díky absenci odkládacích schránek - pro sdílená auta ideální.

Tak co, líbí se vám tato představa?
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů