Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škodovka za cenu lega. Dražba aut z ulice měla úspěch. Prodala se všechna

Naše téma
Ladislava Sdrzallek | 29.01.2024
dalších 18 fotek
Středeční dražba autovraků v České Lípě. | foto: Deník/Ladislava Sdrzallek
Dva fordy, dvě škodovky, mazda a peugeot. Všech šest aut, která po měsících marných výzev nechalo vedení České Lípy odstranit ze svých ulic, našlo v dražbě své nové majitelé. Vyvolávací ceny začínaly na několika stokorunách. Konečné částky pak připomínaly spíše sumu za víkendový nákup. Nejdražší byla Škoda Fabia Combi, za kterou nový majitel zaplatil 7600 korun. 
Na dražbu dorazilo i několik zájemců z Nového Boru. Největším lákaldem byly fabie. „Za zelenou bych dal maximálně tři tisíce a za zlatou ne více než osm,“ přemýšlel nahlas Jaroslav Brydyš, který na dražbu dorazil ze sousedního města.

Nakonec se prodala všechna auta. Ford KA vyšel nového majitele na 1700 korun. Mazda 121 za 2700 korun. Ford Fiesta za 3000 korun. Škoda Fabia za 3100 korun. Peugeot 306 za 1500 korun. Škoda Fabia Combi za 7600 korun.

Podívejte se na dražbu aut v České Lípě:

Mazda putovala ke Štěpánu Balounovi a s výsledkem byl spokojený, i když trochu žehral na výsledné sumy. „Některé ceny byly nesmyslně přestřelené, ale já jsem spokojený. Nemohu však předbíhat, uvidím teprve, až to přivezu na dílnu,“ řekl, když stál ve frontě na potřebné informace k platbě, a vysvětlil, že si auto koupil pro sebe.

Levnější ceny čekal rovněž zaměstnanec vrakoviště. „Předpokládal jsem, že to bude levnější. Dneska to nějak natahovali pánové. Ale na druhou stranu, konkurence musí být,“ dodal s vítězným úsměvem.

Jak vysvětlil místostarosta České Lípy Jakub Mencl, všechna vozidla byla původně v ulicích města. "Přes několikaměsíční lhůty se je nakonec podařilo dostat na odstavná parkoviště a poté do dražby. Cílem města je dostat tato auta nejenom z ulic, ale také se o ně postarat, třeba právě formou aukce. Výnos z prodeje město použije na úhradu nákladů spojených s odtažením,“ řekl Mencl.

Do boje s nepojízdnými vozidly se město pustilo už před čtyřmi lety. Do dnešního dne zmizelo z ulic 125 autovraků. Odstranění vraků z ulic je ale zdlouhavé. Samotnému odtažení předchází složitý administrativní proces, který začíná výzvou k odstranění. Někteří majitelé na výzvu zareagují a vůz nechají sami odtáhnout, ale není jich mnoho. Většinou z ulic mizí automobily, které mají propadlou technickou kontrolu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů