Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Česká anketa Auto roku má pět finalistů. Podívejte se

Naše téma
Redakce / ČTK | 01.01.2017
Škoda Kodiaq. | foto: Škoda Auto
O titul Auto roku 2017 se v Česku utkají Alfa Romeo Giulia, Seat Ateca, Škoda Kodiaq, Volkswagen Tiguan a Volvo V90. Motorističtí novináři a veřejnost je vybrali z 27 vozů, které byly do 23. ročníku ankety navrženy.
Finálovou pětici ještě předtím ohodnotí odborná porota na testovacích jízdách 25. ledna v Kunicích-Vidovicích u Prahy. V anktetě letos může kromě novinářů z motoristických časopisů hlasovat i veřejnost. Má celkem pět hlasů k 25 hlasům, kterými vítěze ankety vybírají zástupci tisku. Hlasování na internetových stránkách ankety Auto roku skončí 28. února.

Proti minulosti se už nevybírá vítěz v jednotlivých třídách vozidel (dosud bylo pět kategorií), bude jen jeden celkový vítěz. 

Další novinkou ankety je povinnost automobilek zařazených do soutěže se finančně podílet na jejím organizování. Za přihlášení jednoho vozidla požadují pořadatelé 30 000 korun, finalisté připlácí dalších 50 000 korun. Peníze by měly být použity k propagaci ankety na sociálních sítích, v rozhlase a v dalších médiích.

Zatím posledním vítězem ankety je Škoda Superb třetí generace. Veřejnost mohla pro vybraný model hlasovat už dříve v oddělené anketě, ve které vybírala auta v pěti kategoriích. V nižší střední třídě loni uspěl Opel Astra, ve střední a vyšší třídě Škoda Superb, mezi terénními a velkoprostorovými automobily se největší přízni těšilo Volvo XC90 a nejoblíbenějším sporťákem byl Ford Mustang. V segmentu městských vozů triumfovala Mazda CX-3.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů