Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Pekelné léto. Na řidiče čekají rekordní kolony, těmto silnicím se raději vyhněte

Naše téma
Daniel Fuglevič | 19.06.2017
Ilustrační foto. | foto: pixabay.com
Nejen nechvalně známou dálnici D1, ale také D7 a mnohé další silnice čekají v letních měsících rozsáhlé opravy. Při cestách na dovolenou se tak očekávají rekordně velké kolony a dopravní kolapsy. Ředitelství silnic a dálnic proto vydalo přehlednou grafiku, která ukazuje, kde přesně a kdy budu práce na silnicích probíhat.
Příčinou černých scénářů o kolabující dopravě na českých silnicích a dálnicích v letních měsících jsou očekávané či už probíhajících rekonstrukce, kterých je letos o mnoho více než loni a předloni.

Na některých částech dálnic a silnic I. třídy tak hrozí rekordně dlouhé kolony. Špatné podmínky k cestování již včera potvrdily ucpané tahy dálnic D1 a D7.

Přehled modernizovaných úseků dálnic v průběhu léta.


Mapku zvětšíte kliknutím na ni. V plném rozlišení ji najdete zde.

V období Grand Prix motocyklů na brněnském Masarykově okruhu budou na D1 ztěžovat ještě více provoz fanoušci jak z okolí Brna, tak ze zahraničí. Určitě si tedy dávejte v období 4. až 6. srpna pozor na zrovna tuto část D1.

Na přelomu července a srpna pak dále přes Brno proudí nejvíce lidí směrem do Chorvatska, což rozkopané dálnici také od hustého provozu určitě neuleví. A právě v této době jsou na D1 plánovány opravy v celkem jedenácti úsecích.

Přehled modernizovaných úseků dálnic v průběhu léta.


Mapku zvětšíte kliknutím na ni. V plném rozlišení ji najdete zde.

V oblasti 204. a 210. kilometru se bude už od tohoto týdne pokládat nový povrch, a to až do 30. června. Takže zde můžeme očekávat zúžení provozu do celkem tří pruhů. Dva směrem na Ostravu, jeden směrem na Prahu.

D1 však není jedinou dálnicí, kterou čekají modernizace. Na zbytek dopravních omezení se podívejte do přiložených mapek.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů