Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Caterham chce vyrábět uzavřený sporťák s moderním vzhledem

Naše téma
Jan Zajíc | 01.01.2017
dalších 10 fotek
Caterham Seven 620S. | foto: Caterham
Caterham se prakticky proslavil výrobou jediného modelu. Jde samozřejmě o spartánský roadster Seven, který s logem této britské automobilky existuje už více než 40 let. Jeho kořeny jsou ale ještě výrazně starší. Společnost však pokukuje i po masovějším trhu a plánuje produkci uzavřeného sportovního auta.
Caterham by totiž podle britského magazínu Autocar v blízké budoucnosti rád uvedl kupé s motorem vpředu a pohonem zadních kol. Vůz by přitom v nabídce doplnil zmíněný roadster Seven, který je - i když nabízí úžasné jízdní zážitky - pro mnoho lidí už příliš neortodoxní, nepraktický a nepohodlný. Navíc má poněkud staromódní design.

Uzavřené sportovní auto pak může nabídnout právě ty vlastnosti, které legendární "sedmičce" chybí. To vše zabalené do moderního vzhledu.

Automobilka se přitom má od čeho odrazit. Caterham totiž v minulosti spolupracoval s Renaultem na vývoji nového sporťáku značky Alpine. Přestože partnerství v roce 2014 krachlo, Caterham se prý k projektu může i nezávisle na Renaultu vrátit a na vývoj navázat.

Šéf anglické firmy Graham MacDonald už má o novince jisté představy. Rád by například použil atmosféricky plněný motor. Aktuálně Caterham do všech verzí modelu Seven montuje agregáty od Fordu, ale jen v jednom případě je přeplňovaný - u varianty Seven 620.

Plány vypadají hezky, je tu ale jeden velký problém. Caterham, jako malý výrobce, nedisponuje finančními prostředky potřebnými pro vývoj a následnou produkci vozu. Proto hledá strategického partnera, s nímž by se o financování projektu podělila. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů