Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Caterham 620 R: Vypadá jako z muzea, ale na stovku zrychlí za 3 sekundy

Naše téma
Redakce | 17.07.2013
další 4 fotky
Caterham Seven 620 R. | foto: Caterham
Goodwood /FOTOGALERIE/ - Britský výrobce malých a lehkých sportovních aut ukázal na víkendovém Festivalu rychlosti v Goodwoodu zatím nejextrémnější verzi svého ikonického modelu Seven. Caterham Seven 620 R sice i nadále vypadá, jako by vyjel z muzea, ale na silnici je to pořádná bestie.
Caterham vyrábí dvoumístný roadster Seven už 40 let, verze 620 R byla postavena jako oslava tohoto kulatého výročí. A její výkony jsou omračující. Přeplňovaný dvoulitr od Fordu dává 310 koní, což při pouhé půltunové hmotnosti Caterhamu činí výkonový poměr 620 koní na tunu. Točivý moment 298 N.m vrcholí až při 7 350 otáčkách. Z klidu na stovku auto zrychlí za 2,8 sekundy. 

Výrobce se však nesoustředil jen na výkon. Standardem je samosvorný diferenciál, podvozek je vyrobený z červeného bronzu, příď dostala aerodynamčtější tvar, upraven byl chladicí systém a podvozek dostal závodní zavěšení. V tradičně hodně strohém interiéru najdeme sportovní řadící páku, sportovní sedadla a spoustu karbonu. 

Když k tomu připočteme známé přednosti lehkých Caterhamů Seven, jakými jsou pohon zadních kol, citlivé a přesné řízení či bezprostřední spojení s vozem, je jasné, že 620 R bude patřit mezi nejzábavnější auta letošního roku.

Tomu však odpovídá i cena. Caterham Seven 620 R lze objednávat už nyní, vyjde však v přepočtu na 1,45 milionů korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů